időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Tippek a tökéletes amerikai konyhás nappali kialakításáért

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.28. 15:56
borítókép

Az amerikai konyhás nappali három funkciót tölt be egy térben – ez a számos előny ellenére kihívásokkal teli feladat.

Az amerikai konyhás nappali megoldások méltán népszerűek, hiszen az összekapcsolt helyiségek kevesebb helyet foglalnak el a lakásból, átláthatóbbá és szellősebbé teszik a teret, ugyanakkor megkönnyíti a családtagokkal való együttlétet is. Ahol főzésre kerül sor, ott az étkezést is meg kell oldani: így amerikai konyhás nappali három funkciót tölt be egy térben – ez a számos előny ellenére kihívásokkal teli feladat.

 

1. Legyen sziget vagy sem?

A sziget, félsziget gyakran az étkezőasztal közelébe esik, amelynek eredményeként tulajdonképpen 3 sornyi szék keletkezik a lakásban, ami kis otthonok esetében nem a legoptimálisabb. 

Ilyenkor a bárszékek elhagyásával megmaradhat a sziget, és a térdnek fenntartott 30 cm-es, beülős részben is zárt tárolókat, fiókokat alakíthatunk ki. 

Ezzel a megoldással bővítjük a tárolási kapacitásunkat és szelősebbé, használhatóbbá tesszük az amerikai konyhás nappali terét.

 

2. A láthatatlan konyha

Amikor az egyik oldalon a hűtővel, a másik oldalon pedig a sütővel zárjuk a konyhánkat, szépen keretbe foglaljuk a felsorakozott szekrényeket, és optikailag eltüntetjük a két robusztus magas elemet. 

A falakkal megegyező színű frontok, a mennyezetig vitt felső szekrények, a nyomásra nyíló szekrények mind segítenek abban, hogy vizuálisan ne terhelje a teret a konyha 

– a falba olvadva egységes látványt nyújt az amerikai konyhás nappali esetében is.

 

3. Lámpák: a karakteres és a szerény találkozása

Kis terek esetében, amikor úgy érezzük, minden útban van és nincs elég helyünk az étkezéshez, érdemes körasztalban gondolkodnunk. 

Sarkok hiányában jobban körbejárhatóvá válik a tér, a látvány pedig sokkal könnyedebb és esztétikusabb lesz.

Ha nagy baráti társaságokat látnánk vendégül, válasszunk kihúzhatós verziót, amivel könnyedén növelhetjük a leültethető személyek számát és máris kezdődhet a vendégség.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)