Ha ön finom, szakácskönyvbe illő, tökéletes habcsókot szeretne készíteni, akkor feltétlenül ügyeljen az alábbi szabályokra.
Ha ön finom, szakácskönyvbe illő, tökéletes habcsókot szeretne készíteni, akkor feltétlenül ügyeljen az alábbi szabályokra.
A habcsók sokáig eláll és nem csak a fenyőfán mutat jól, de remek ajándék is.
4 db tojásfehérje
20 dkg finomított kristálycukor
15 dkg porcukor
2 dkg étkezési keményítő
1 tk citromlé
Verjük a szobahőmérsékletű, precízen szétválasztott fehérjéket kemény habbá. Tegyük hozzá a kristálycukrot és citromlevet, és verjük nagyon kemény, csillogó habbá. Akkor jó, ha már stabilan megtartja alakját. Óvatosan szitáljuk bele a porcukrot a keményítővel (ez utóbbi tartást ad a habnak) és spatulával, alulról felfele, körkörös mozdulatokkal keverjük finoman a masszához.
Tegyük spatula segítségével a habmasszát nyomózsákba és nyomjuk szabályos karikákat egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe. A nyers hab felszínét megszórhatjuk porcukorral, vagy apró dekorcukorral, hogy még izgalmasabban nézzen ki. Tegyük a tepsit 90 fok körüli sütőbe, majd szárítsuk kb. 1.5-3 órát, vagy annyit, hogy megszilárduljon. A szárítási idő méretfüggő.
Hagyjuk a habcsókokat a sütőben kihűlni és csak utána szedjük le őket óvatosan a sütőpapírról.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.