Így lehet tökéletes a diós sütemény!

Próbálja ki a nagyi bevált tippjeit, és a jól elkészített egyszerű diós sütiddel nagyobb sikert arathat, mint egy díszes tortával!

null

A puha tészta három titka

  1. Nem lesz fűrészporszerűen száraz a tésztája, ha egymás után adja hozzá a tojásokat, és mindegyiket legkevesebb 1 percig keveri. Ezáltal megnő a térfogatuk, és jobban kötődnek a cukros vajhoz vagy más zsiradékhoz.
  2. A kevert tészták többségéhez hasonlóan a diós sütiknél is a száraz hozzávalókat kell a nedvesekhez adni. A sütőporral és a darált dióval elvegyített lisztet fakanállal vagy spatulával forgassa a tojásos masszába. Amint a tészta összeállt és eltűntek a fehér lisztpöttyök, hagyja abba a keverést! Máskülönben a süti kemény és száraz lesz.
  3. Ha biztosra akar menni, használjon a vaj helyett semleges ízű napraforgó- vagy repceolajat. (Az aromás olívaolaj erre a célra nem megfelelő.) Három rész liszthez soha ne adjon két rész olajnál többet!
Fotó: Pixabay

A levegős tészta három titka

  1. Kétségkívül kényelmesebb és gyorsabb, ha a tojásokat egyben adod a masszához. Mégis inkább külön dolgozza bele a sárgájákat, a végén pedig a fehérjékből vert habot, mert abba annyi levegőt juttathat, hogy a tésztája szinte elrepül!
  2. A sütőportól, valamint a szódabikarbónától sütés közben szépen feljön a tészta. Ezek a kémiai lazítóanyagok jobban kifejtik a hatásukat, ha előzőleg egyenletesen eloszlatja őket a lisztben.
  3. Minél rövidebb idő alatt keveri össze a masszát, majd ne hagya sokáig állni, mert ha elillan belőle a levegő, akkor a tészta összeesik.

Vonja be a tetejét!

Tetézze az élvezeteket és kenje meg a sütit ízlése szerint jó vastagon tej- vagy étbevonóval, esetleg vékonyan sárgabaracklekvárral vagy mézzel. Díszítésül mindegyikre nyomkodhat felezett diót, illetve durvára aprított mogyorót, ha a tésztába is azt tett.

A mázak és bevonatok ráadásul nem engedik kiszáradni a süteményt, amely így még egy hét múlva is finom. A bevonat nélküli vagy porcukorral megszórt sütit szobahőmérsékleten 3-4 napig frissen tarthatja, ha ételesdobozba csomagolja.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.