Ettől a hozzávalótól újramelegítés után is krémes lesz a krumplipüré

A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.

null

A legtöbben úgy vélik, hogy a hibátlan krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztásán múlik. Ezen túl sokan úgy tartják, hogy a krumpli típusán túl a túl a titok a pürésítési technikában, illetve a vaj és a tejszín/tejföl arányában rejlik.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája most viszont hozott egy új hozzávalót, ami a köret állagát hivatott javítani. A szakértő szerint ugyanis a majonéz még simábbá teszi a krumplipürét, ráadásul az újramelegítés után is sokkal jobb lesz, mintha vajjal készítettük volna. Utóbbi ugyanis a hűtőben hamar megszilárdul, ennek köszönhetően pedig a püré állaga is megváltozik - írja a The Daily Meal.

Ha az a cél, hogy a burgonyapüré extra sima legyen, később a hűtőszekrényből kivéve is puha és selymes maradjon, akkor majonézzel kell elkészíteni. Így nem csak az újramelegítés után tapasztalt furcsa állagot szüntethetjük meg, hanem azt is, hogy a köret kiszáradjon. Azt azonban jó észben tartani, hogy ahhoz, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot a majonézes verzióval, kísérletezni kell, mivel minden burgonyafajtához más mennyiségre van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.