időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Öten csobbantak a Dunában Esztergomnál + videó

Forrás: Országszerte
2021.01.03. 13:41
borítókép

Egy pár évvel ezelőtti szilveszteri fogadalomból lett hagyomány az újév első napján.

Így történet ez 2021. január 1-jén, amikor egy viszonylag nagy és minden tekintetben jókedvű társaság érkezett meg az egykori komp rámpájához Esztergomnál, a Mária Valéria-híd jobb oldalán lévő partszakaszhoz. Azt a bizonyos fogadalmat Hanzó Szilárd és Molnár „Moles” János tette két éve. Először – még csak ketten – 2019 első napján mártóztak a folyóban, következő évben pedig egy többen is, többek közt a szomszédos Párkányból is csatlakoztak hozzájuk.

Újévi dunai fürdőzésük Esztergomnál 2021-re tehát már ismert és népszerű lett. A január 1-jei időjárás kifejezetten kellemes, derűs, napos, már-már tavaszias volt, a folyó hőfoka sem mutatkozott drámainak. A barátok, rokonok, ismerősök és a Nagy-Duna sétányon ekkor arra járók buzdításai közepette végül öten merültek a Dunába.

A fürdőzés láthatóan jól esett nekik, ami abból is kitűnt, hogy kétszer is csobbantak a bátrabbak. A happeninget fokozta, hogy az újévi dunai merüléskor a baráti kör zsíros kenyérrel és forró teával kedveskedett az csobbanóknak és a közönségnek.

Az eredeti cikket ide kattintva találja.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy megújult a Körös-Maros Nemzeti Park, amely felújított kilátókkal és megújult tanösvényekkel várja a látogatókat télen is.

Egy másik cikkünkben szintén egy különleges évkezdésről számoltunk be: Már 15 éves hagyomány, hogy összejönnek Újév napján Szegeden a vitorlázást és a vízi sportokat kedvelők, hogy a hobbijukkal kezdjék az évet: Vitorlázással kezdték az új évet Szegednél a Tiszán.