időjárás 22°C Orbán 2022. május 25.
logo

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

Muzsikáló orvosok adtak koncertet Szegeden

Forrás: Országszerte
2022.05.13. 11:04
borítókép

A Szegedi Tudományegyetem életében már hagyománnyá vált, hogy a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar koncertet szervez tavasszal.

Az SZTE Bartók Béla Művészeti Karra áthallgató medikusok, végzett orvosok és az élettudományi karokon tanuló hallgatók lépnek fel – olvasható a Csongrád-Csanád megyei hírportálon, a Delmagyar.hu cikkében.

Csütörtökön este a Rektori Hivatal dísztermében csendültek fel olyan remek szerzemények, mint például Chopin: G-moll ballada, Mozart: D-dúr fuvolaverseny I. tétel, Giovanni Battista Pergolesi: Se tu m'ami, se sospiri és Liszt Ferenc: Szerelmi álmok című műve.

A koncert jelenlévőit Sáry Gyula, az Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese, valamint Nátyi Róbert, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja köszöntötte. Utóbbi arról beszélt, hogy az a fajta tudás, ismeret, inspiráció, amit a zene jelent, mindenkinek fontos lehet.

Fotó: Frank Yvette

Hozzátette, az egyetem Szegedre kerülésének 100. évfordulóján nemcsak azért kell megemlékezni Szent-Györgyi Albertről, mert az orvostudományi kar felvette a nevét, hanem azért is, mert Szent-Györgyi az egyetem rektoraként fontos szerepet szánt a művészetnek, például egyetemi színpadot szervezett.

Kiderült, egyszer amikor külföldön járt Szent-Györgyi, akkor megkérdezték tőle, hogy mi lett volna akkor, ha nem tudós válik belőle, erre pedig azt felelte, hogy egy nagy szimfonikus zenekar karmestere szeretett volna lenni – tette hozzá a dékán. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Muzsikáló orvosok adtak koncertet Szegeden (Fotó: Frank Yvette)