Festmény és tévé is egyszerre a koreai gyártó legújabb vívmánya

A The Frame nevű koncepcióval, a televíziókat és a hagyományos, falra akasztható képeket ötvözik.

Forrás: origo.hu2020. 10. 14. 21:20
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan sokféleképpen próbálták és próbálják mind a mai napig tágítani a televíziódizájn határait, aminek eredményeképpen számos meghökkentő, egyedi külsejű modell jelent meg. Az úton egyik legmesszebbre talán a Samsung jutott a The Frame nevű koncepcióval, amelynél a televíziókat a hagyományos, falra akasztható képekkel próbálták ötvözni, így lett egyszerre festmény és tévé is.

Az ötlet bevált, hiszen a piac jól fogadta, a The Frame legfrissebb verziója pedig hazánkba is megérkezett. Lássuk, mire képes ez az első pillantásra tényleg páratlannak tűnő modell!

Cserélhető külső

A termék a The Frame, azaz magyarul A Keret névre hallgat, és ez nem is véletlen. A döntéshozók és dizájnerek célja az volt, hogy egy olyan készüléket alkossanak meg, amely külsejében egy hagyományos régimódi fali képre hasonlít.

E terv sarkalatos pontját képezi a keret, amely ennek megfelelően e készüléknél speciális kialakítást kapott. A mai televízióktól eltérően kifejezetten vastag, hangsúlyos, eltérően a mai televízióktól, ahol is próbálják mindenáron elrejteni.

A készülék káváihoz a markáns keret mágnesek segítségével rögzíthető, azaz ebből fakadóan igen egyszerűen, egyetlen mozdulattal lecserélhető. Ez azért remek, mert a cég többszínű változatot gyárt belőle, így

mindenki a szoba stílusához, illetve a saját ízléséhez, elgondolásához szabhatja televíziójának külsejét, legalábbis valamilyen szinten.

Maga az ötlet is remek, és a kivitelezés is jól sikerült!

Egyébként maga a fő terv is bevált, hiszen a Samsung The Frame tényleg jobban hasonlít a speciális keret miatt egy tradicionális képre, mint egy modern tévére. Főleg akkor, ha fel van akasztva, ezt a készüléket egyértelműen a falra szánták ugyanis. De persze azokról sem feledkeztek meg, akiknek erre nincs lehetőségük, vagy nem ebben gondolkodnak, hiszen a készülékhez jár talp, és vásárolható hozzá extra állvány is.

Az illúzió megteremtését az is nagyban elősegíti, hogy a termék hátuljából nem kígyózik elő kábelköteg, még akkor sem, ha rá van dugva egy számítógép, játékkonzol, médialejátszó vagy valamilyen külső hangrendszer.

Mindössze egy vékony, alig látható, könnyen elrejthető vezeték lóg ki belőle az úgynevezett One Connect box nevű megoldásnak köszönhetően. Ez egy, akár el is rejthető külső doboz, amelyre rápakolták az összes ki- és bemenetet, tehát a külső eszközöket ehhez kell csatlakoztatni.

Művészeti mód

Nem csupán a külsejével, hanem tulajdonságaival is próbálták közelebb vinni a képzőművészetekhez a tévét. Megkapta az exkluzív Művészeti Mód névre hallgató, több elemből álló csomagot, amelynek az a feladata, hogy

amit a képernyőn látunk, az is a festményeket, fotókat, illusztrációkat, rajzokat vagy karcokat idézze.

Elérthető a modellen az úgynevezett Art Gallery, amely egy hatalmas adatbázis tele ismert és kevéssé ismert alkotásokkal. Ezekből pedig egyszerűen lehet válogatni, így a felhasználó akár a leghíresebb képeket is a szobája falára varázsolhatja egyetlen kattintással. Ami nagyon tetszett, hogy az Art Gallery-ben még a művészekről, illetve a művekről is lehet részletesen olvasgatni.

Ki kell még emelni a körítést: Egyrészt választhatunk paszpartut, másrészt különféle szűrőkkel módosíthatunk a képen, ami sokat dob annak az illúzióján, hogy itt egy fizikai valójában is létező alkotást látunk, nem pedig annak digitális reprodukcióját.

Létrehozható egy privát galéria a kedvencekből, és az is beállítható, hogy azok bizonyos időközönként egymást váltsák a képernyőn, valamint természetesen saját képek és fotók feltöltésére is van mód.

Bizonyítvány

Nagyon érdekes a Samsung The Frame tévé koncepciója, és a gyakorlati próba során azt tapasztaltuk, hogy sikerült is átültetni a gyakorlatba a papíron jónak tűnő ötletet.

Ez a tv tényleg olyan, mint egy festmény, az pedig különösen tetszett, hogy a különböző színű keretek egyszerűen cserélhetőek. A Művészeti Mód által kínált extra valódi hozzáadott értéket jelent, a kép minősége is rendben van.

Szóval a hasonló méretű és tudású modelleknél valamivel drágább (mérettől függően 300-900 ezer forint, a nálunk járt 55„-os modell 380 000) The Frame egy igazán különleges tv, amelyet bátran tudunk ajánlani azoknak, akik szeretik a képzőművészetet.

A teljes tesztet az alábbi linkre kattintva érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.