Jótékonykodási lehetőséget indított a népszerű videomegosztó

Egyelőre három ország youtuberei tudnak gyűjtést kezdeményezni – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 02. 17:54
null
Már a YouTube is segít a rászorulóknak Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a YouTube egy ideje már tesztelés alatt állt jótékonysági kezdeményezése, ennek keretében a nézőiket segítségül hívva a partneri programjában lévő youtuberek az USA-ban 501(c)(3) besorolással rendelkező nonprofitokat támogathatnak. Emiatt első körben csak az USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban székelő tartalomkészítők számára vált elérhető az adománygyűjtési funkció, ám a jövőben széles körben be kívánja vezetni a lehetőséget a videomegosztó.

Már a YouTube is segít a rászorulóknak
Fotó: Pexels

A YouTube Giving egyszerűen működik, az adománygyűjtést bekapcsolt youtuberek videóiban és élő közvetítéseiben közvetlenül lehet adakozni a kedvezményezett szervezetnek, plusz az utóbbi formátum esetén a chatfelületen is lehetőség van a megfelelő szervezet támogatására.

Ugyan adománygyűjtéseket csak a fent említett három országban lévő csatornák indíthatnak, de adakozni a világ negyven országából lehet, hazánk egyelőre nincs köztük. Ez természetesen nem probléma, itthon is rengeteg lehetőség van az adakozással történő jótékonykodásra.

A hozzászólások újragondolására késztethet a YouTube

Nem mindig jó ötlet hozzászólásokat olvasgatni a YouTube-on, még a legártalmatlanabbnak tűnő videók alatt is feltűnhetnek megkérdőjelezhető tartalmú vagy megfogalmazású vélemények. A YouTube már nagyon régóta próbál kezdeni valamit a problémával, a hozzászólások automatikus törölgetése mellett sok esetben rábízza a csatornák gazdáira, hogy jóváhagyják-e a megjelölt kommentek megjelenítését.

Most újabb módszert kezdett tesztelni a videómegosztó, amellyel a remények szerint csökkenthető a támadó hangvételű vélemények, hozzászólások száma: rá fog kérdezni a gyanúsnak tűnő kommentek íróira, hogy tényleg el kívánják-e küldeni a hozzászólásaikat – írja az Origó. Ilyenkor a nézők választás elé kerülnek: átszerkeszthetik a kommentet, elküldhetik az eredeti formájában, és persze elállhatnak a hozzászólási szándékuktól.

A fejlesztés feltehetően inkább csak az olyanokat késztetheti a kommentjeik újragondolására, akik alapvetően nem szoktak problémás hozzászólásokat írni, de hirtelen felindulásból néha megmondják a magukét.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.