Nyolcéves kisfiút igazoltak hivatásos videojátékossá

Ezek szerint legális ennyi idősen hivatásos videojátékossá válni.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 07. 18:34
null
Az ilyen fiatalkorú játékosok leigazoltatása számos morális kérdést felvet Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek szerint legális ennyi idősen hivatásos videojátékossá válni – írja az origo.hu.

Újabb fordulat váltott ki jelentős vitákat az esport-világban, a Team 33 leigazolt egy nyolcéves Fortnite-játékost.

Joseph Deen hatéves kora óta gyakorolt a csapattal, és a vezetés szerint most eljött az ideje, hogy a fiatal tehetség formálisan is csatlakozzon a gárdához.

Az ilyen fiatalkorú játékosok leigazoltatása számos morális kérdést felvet, annak ellenére, hogy legálisnak minősítették
Fotó: PEXELS

A szerződése keretében kapott egy 5000 dollár értékű számítógépet és perifériaszettet, plusz 33 ezer dollár csatlakozási bónusz ütötte a markát, ilyen sorrendben 1,5 millió és 9,8 millió forintokról beszélünk.

A hír hallatán felmerül a kérdés, hogy egyáltalán legális-e ilyen fiatalon fizetésért cserébe videojátékossá igazolni, a válasz pedig igen, különben tehetség ide vagy oda, nem költöttek volna rá óriási pénzt.

Ettől függetlenül garantáltan nem klasszikus szerződést kapott, erre még nagyon sokáig nem lesz lehetőség az életkora miatt. Joseph 2021-től kezdve játszhat a versenyeken a csapattal.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Mit érdemes tudni az online játék-függőségről?

A technológia fejlődésével a függőségek újabb formái jelentek meg. Ilyen az online játék-függőség is, ami egyre több embert érint a világ minden országában. Jian Zihao, Kína legjobb e-sportolója például mindössze 23 évesen, romló egészségi állapota miatt vonult vissza június elején, de van olyan profi játékos is, aki már 15 évesen kiégett.

A gaming-láz elsősorban a kamaszokat és a fiatal felnőtteket érinti, ezért nagy a szülők felelőssége a probléma időben történő felismerésében.

– Legyen szó bármilyen típusú addikcióról, fontos tisztában lenni vele, hogy nem a szenvedélybetegség tárgyától (alkohol, drog, gyógyszer, dohány, vásárlás, munka, szex, szerencse- és számítógépes játék stb.) válik valaki függővé, hanem az az adott személy tulajdonságai, erre való hajlama miatt alakul ki. A nemzetközi kutatások szerint a fiúk, illetve a férfiak körében gyakoribb a virtuális játékfüggőség, mivel a bennük lévő tesztoszteron kockázatvállalásra és agresszióra ösztönözheti őket, ezért fogékonyabbak az ilyen típusú játékokra – mondta dr. Hoyer Mária, a Budai Egészségközpont klinikai addiktológiai szakpszichológusa.

Korábban azt gondoltuk, a jelenség leginkább a kamaszokat érinti, ám az internethasználat széles körű elterjedésével az idősebbek és a gyerekek is rákaptak a számítógépes játékokra, nemtől függetlenül. Utóbbiak szinte az anyatejjel együtt szívják magukba a virtuális világokat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.