Átadták hazánk első mesterségesintelligencia-ipari tanszékét

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai karán hétfőn átadták Magyarország első – a magyarországi Bosch-csoport támogatásával és partnerségével létrehozott – mesterségesintelligencia-ipari tanszékét – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál, a Szon.hu.

Forrás: szon.hu - MEDIAWORKS2022. 05. 09. 14:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ELTE-Bosch mesterséges intelligencia tanszéken zajló kutatások hozzájárulnak egyebek mellett az önvezető járművek, az ipari automatizáció, a gépi látás és az emberi agyműködést egyre jobban leképező neurális rendszerek fejlesztéséhez.

A megnyitón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a felsőoktatás megújításáról szólva kiemelte annak jelentőségét, hogy az ipar, illetve a közös kutatás-fejlesztés megjelenjen az egyetemeken.

Mint mondta, az ELTE és a Bosch-csoport együttműködésének keretében az egyetem közvetlenül is bekapcsolódhat az ipari innováció nemzetközi folyamataiba, miközben a vállalat kutatás-fejlesztési tevékenysége számos eredménnyel bővülhet.

A miniszter felidézte, hogy számos konstrukció segíti az innovációs ökoszisztéma kialakítását, hatékonyságának növelését, a miniszter ezek között említette a többi között a nemzeti laboratóriumok, a kompetencia-központok és a science parkok (innovációs központok) létrehozását.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.