
Szerb orvosok szerint a NATO légicsapásai miatt nőtt a rákos megbetegedések száma
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
Imádjuk a kívül ropogós, belül pedig puha krumplit, illetve omlós húst. Ám ahhoz, hogy elérjük a tökéletes állagot, ideális hőmérséklet szükséges. Ez 160 és 190 Celsius-fok között van. Ha ennél forróbb az olaj, akkor az ételünk gyorsan megsül, meg is éghet, miközben belül még nyers vagy akár ki is száradhat.
Bizony, nemcsak az okoz gondot, ha forró az olaj, de az is, ha „hideg”. Mi történik? Ha nem elég meleg az olaj, akkor az ételünk nem lesz finom ropogós,
a végeredmény egy olajban tocsogós valami lesz.
Mit tehetünk? Beszerezhetünk például egy hőmérőt, vagy beledobhatunk egy kis ételdarabot az olajba, mielőtt az egészet beletennénk. Ha szépen elkezd sülni, akkor jó.
Az olajban sütésnél felejtsük el az avokádó- és az olívaolajat. Ezeknek az olajoknak a füstpontja alacsony, ráadásul ha bő olajban kívánunk sütni, akkor a pénztárcánk is megsínyli. Válasszunk inkább magasabb füstpontú olajokat, mint a repce- vagy a napraforgóolaj.
Nagyon fontos, hogy legyen bőven hely a serpenyőnkben, amikor olajban sütünk. Ne akarjunk mindent egyszerre megsütni, elengedhetetlen,
hogy legyen mozgásterük az élelmiszereknek a serpenyőben.
Így lesz ropogós és jól átsült.
Ha túl nagy darabokban, túl vastagra hagyjuk például a húst, akkor nemcsak a sütési idő fog növekedni, de az is előfordulhat, hogy nem sül át rendesen. Érdemes kisebb méretűre vágni alapanyagainkat, így csökkentjük a sütési időt és a végeredmény sem lesz ehetetlen.
Ha a tészta nem megfelelő, bármit is bundáztunk be, nem lesz finom. Alaposan keverjük össze a tésztánkat, legyen csomómentes, az állaga akkor jó, ha kicsit sűrűbb és krémesebb.
Ne használjuk fel újra az olajat! Csak tönkretesszük vele az ételünk állagát és ízét, és egyébként sem túl egészséges. A benne maradt ételdarabkák egy idő után tűzveszélyessé válnak. Mindig friss olajat használjunk a sütésnél.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Flickr
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Sokaknak okoz gondot az új időszámításra való átállás.
Illegálisan gyűjtötte a színesfémet a guberáló, milliókat keresett
Ukrajna: Európa legnagyobb HIV-járványa fenyeget
Végre megtette Szabó Zsófi, amire mindenki várt: ledobta a textilt
XIV. Leó: kiderült, így győzte le Erdő Pétert Prevost bíboros – ezen múlt, hogy nem magyar az új pápa
Dörzsöld be ezzel a küszöböt, és örökre búcsút inthetsz a hangyáknak!
Vitray Tamás fia volt az a túrázó, aki találkozott a nógrádi falu határában kóborló medvével
Kocsis Máté: Ruszin-Szendi Romulusz be van ütve az ukrán titkosszolgálatokhoz + videó
Ez az omlós linzer karika gyors és finom receptje, neked is ismerned kell a trükköt
Szijjártó Péter kérdőre vonta von der Leyent
Előkerült Gyurcsány Ferenc eltitkolt gyermeke + videó
Történelmi siker Szaúd-Arábiában, Cristiano Ronaldo kikerült a csapatból
Véget ért a nemzetbiztonsági bizottság ülése: itt vannak a legfrissebb részletek az ukrán kémbotrányról
A szakemberek szerint a tendencia megfigyelhető Magyarországon és Horvátországban is.
A férfi holttestét a Gyetva községhez tartozó erdős területen találták meg.
A cseresznyevirágzás – a sakura – a Japán kultúra része.
Sokaknak okoz gondot az új időszámításra való átállás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.