Ezért együnk hazait: finomabb, egészségesebb és a környezet is meghálálja

Azzal, hogy itthon termesztett élelmiszert fogyasztunk, nemcsak a szervezetünknek és a pénztárcánknak teszünk jót, hanem a magyar gazdáknak és a természetnek is – írja a Sulilife.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: sulilife.hu2021. 09. 06. 7:57
Szkesfehrvr, 2015. jlius 7. Tejespalackok haladnak a futszalagon az Alfldi Tej Kft. szkesfehrvri zemben 2015. jlius 7-n. A magyar kormny jlius 6-n a 60. stratgiai egyttmkdsi megllapodst rta al a tbb mint 100 magyar termel tulajdonban lv tejtermeli csoporttal. MTI Fot: Bodnr Boglrka Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kéri senki sem tőled, hogy csak hazait vásárolj, hiszen ezt nemhogy nehéz, hanem lehetetlen kivitelezni, főleg manapság. A lényeg az, hogy tudatos vásárló legyél, aki mérlegeli a választásnak súlyát, és hajlandó belátni, hogy télen nincsen magyar paradicsom, de még a spanyol is pocsék, ezért nem azt veszi, hanem inkább káposztából, céklából és más gyökérzöldségekből főz. Mert a helyi és szezonális termékeknek nagyon sok hasznuk van.

Kevesebbet utaznak

A helyben termett dolgokat nem kell körbeutaztatni a fél világon, ami által sokkal kevesebb káros anyag kell ahhoz, hogy eljussanak az asztalodra.

Jobb az ízük

Ugyancsak a rövidebb megtett út következménye, hiszen minél többet kell utazzon egy termés, annál éretlenebbül kell leszedni.

Tápanyagdúsabbak

Még egyszer visszatérünk az utazáshoz, ami az élelmiszerek tápanyagtartalmát is negatívan befolyásolja.

Itthon termelnek hasznot

A helyi termékeket, a helyi gazda termeszti, aki helyi kereskedőnek adja el, aki helyi fuvarossal szállíttat, így nem külföldi ültetvényes és teherhajós cégekhez megy a pénz, amit elköltesz.

Kiszámíthatóbbak

A rövidebb megtett út csökkenti a fertőzések kockázatát, illetve azt, hogy egyik napról a másikra ne tudj megvásárolni valamit. Hiszen lehet, hogy valaki megint fennakad a Szuezi-csatornán, és akkor sehol nem lesz a kedvenc indiai mangód.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A borítóképen: Tejespalackok haladnak a futószalagon az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári üzemében 2015. július 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.