1. Egyenesen a hűtőből kerül a pultra a hús
A legtöbben a fagyasztóból máris viszik feldolgozásra a húst, és amint kiengedett, máris sütni-főzni kezdik. Ám ez azért hatalmas hiba, mert ha fagyott maradt, akár csak egy kicsit is a hús, akkor nyers maradhat a közepe a sütés-főzés során. Ráadásul, ha sült húst készít, akkor hiába engedett ki tökéletesen az alapanyag, érdemes megvárni, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen – hiszen a jéghidegen sütött hús rágós lehet. Érdemes a hűtőben kiengedni a húsokat az elkészítés előtt 24 órával. A hirtelen sült húsok alapanyagát érdemes szobahőmérsékleten pácolni, így tökéletes lesz az állag sütés után.
2. Egy kés minden művelethez
Bár minden konyhai művelethez létezik külön kés, sokan egyetlenegyet használnak – méghozzá azért, mert szeretnek vele dolgozni és jó a minősége. Emiatt azonban lassabban halad az alapanyagok feldolgozása. Érdemes inkább mindenfajta késből egy-egy jó minőségűt beszerezni. Legyen egy nagyobb a hús vágásához, a zöldségekhez, szárnyasokhoz és gyümölcsökhöz egy kisebb, a kenyérszeleteléshez pedig egy hosszú pengéjű recés.