Ki is az a Fareed Zakaria?

A lényeget természetesen módszeresen elhallgatják róla.

2022. 08. 10. 14:30
null
Chicago Council on Global Affairs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyílt levelet írt Fareed Zakariának, a CNN egyik műsorvezetőjének, mert egyik műsorában méltatlan módon foglalkozott Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével. Másképpen szólva: „jó” liberális módjára, durva hazugságokat állított a beszédről, illetve Magyarországról – s ezeket nem lehetett szó nélkül hagyni.

Orbán Balázs helyesen tette ezt, mert lassan meg kell tanulnia a világnak: Magyarország szuverén, büszke ország, amelyiknek nem száll inába a bátorsága attól, mert egy nagyhatalom – legyen az akár az Egyesült Államok – vezető médiuma méltatlan és igaztalan módon megtámadja. Ilyenkor visszaszólunk, világossá téve, hogy mindenkitől elvárjuk a méltányos magatartást országunkkal szemben.

Orbán Balázs levele udvarias és elegáns, ugyanakkor kellően határozott és erélyes, egyszóval: arányos. De, ahol nem lehet, ott nem kertel, így például azt írja: „…azt állítani, hogy Orbán Viktor »tiszta magyar fajról« beszélt, egyértelmű hazugság.” 

Vagy: „Az Ön inszinuációja, miszerint Orbán miniszterelnök úr állítólag antiszemita, egy olyan hamis vád, amelyet határozattan vissza kell utasítsak.” Nem folytatom, mert már jómagam is sokat írtam Orbán tusványosi beszédével kapcsolatos liberális támadások tarthatatlanságáról, csak annyit mondok: kellő eréllyel lép fel a politikai igazgató, meghagyva ugyanakkor a párbeszéd lehetőségét – ami mindig fontos.

De ezek után fel kell tennünk a kérdést: valójában ki is ez a Fareed Zakaria?

Természetesen sok mindent meg lehet róla tudni a Wikipédián és más helyeken, hogy indiai származású, hogy a legjobb amerikai egyetemeken tanult, politológus és politikai filozófus, számos tanulmánya és öt könyve jelent meg, több helyen dolgozott már az amerikai médiában stb.

Azonban a lényeget természetesen módszeresen elhallgatják róla.

Ez pedig az, hogy Fareed Zakaria a globalista, liberális elit egyik kiemelkedő alakja, ha tetszik guruja, akinek a nézetei, gondolatai nagy hatással vannak az amerikai – tágabban a nyugati – közvéleményre.

És amit feltétlenül tudni kell Zakariáról: tagja, sőt igazgatósági tagja az egyik legbefolyásosabb globalista, nemzetek feletti szerveződésnek, mégpedig a Külkapcsolatok Tanácsának (Council of Foreign Relations), amelynek székhelye New York.

A Külkapcsolatok Tanácsát 1921-ben alapították (társintézménye a londoni Királyi Külügyi Intézet), az első időszakban a Rothschild Bankház (illetve annak amerikai képviselője, J. P. Morgan) irányította, később azonban a Rockefeller család vette át a Tanács ellenőrzését. Ha csak a természetes személyeket vesszük – ma mintegy ötezer tagja van a szervezetnek –, elég annyit mondani, hogy a második világháború utáni szinte mindegyik, későbbi amerikai elnök, a legtöbb amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter is a tagja volt – demokraták és republikánusok egyaránt. 

Jelenleg vezetői politikusok, kormányzati emberek, a média, az oktatás, a tudomány kiemelkedő személyiségei, a civil szféra irányítói stb. tagjai a testületnek. De káprázatos azoknak a multicégeknek is a listája – ebből mintegy 120 van –, akik részt vesznek a CFR tevékenységében. Csak a példa kedvéért: az alapító cégek közé tartozik többek között a Chevron, az ExxonMobil, a Goldman Sachs bankház, a Google, a JP Morgan, a Moody’s, a Morgan Stanley, a Nasdaq, a Pepsi, a Viasat.

De sorolhatnám tovább: Generali, BP, Credit Suisse, Deutsche Bank, a Paypal, a migránsbizniszbe jócskán beleálló Mastercard, Shell, Toyota, Warburg, Boeing, Coca Cola, Nike, Halliburton, Fitch Rating, IBM, Walmart, Total, Mitsubishi, és hát természetesen a Soros Found Manegement LLC…

Tehát: a világ legnagyobb bankjai, brókerházai, befektető cégei, multinacionális nagyvállalatai, biztosító társaságai, médiabirodalmai egyaránt jelen vannak ebben a különös, gigászi befolyással rendelkező, nem is intézményben, hanem – mert ez a pontos – globális hatalmi hálózatban. Lapjuk a Foreign Affairs (Külügyek), mely 1922 óta jelenik meg és ma is az egyik, ha nem a legbefolyásosabb külügyi folyóirat a világon. Zakaria egy ideig a lap szerkesztője volt…

A CFR-hez korábban és ma is kötődő személyek számtalan alkalommal kifejezték elköteleződésüket egy új világrend kialakítása, a globális szabadkereskedelem, a nemzetállamok háttérbe szorítása, a multikulturalizmus és a migráció hasznossága, az Európai Unió szuperföderális állammá való átalakítása, a világkormányzás megteremtése mellett.

Soros György 2007-ben megalakította e globalista szervezet európai leányvállalatát, az unió mellett mélyállamként működő Külkapcsolatok Európai Tanácsát, melynek többek között tagja Bajnai Gordon és Dobrev Klára.

Nos, Fareed Zakaria ennek a nemzetek felett álló, gigászi befolyású globalista szervezetnek az igazgatósági tagja.

Nem a mi emberünk.

Nagyon nem.

Hogyan is mondta Orbán Viktor Dallasban?

„A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!”

Borítókép: Fareed Zakaria (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.