Klímapokol, vagy orbitális hazudozás az egész?

IPCC

2023. 08. 02. 15:03
null
EGYPT-UN-CLIMATE-COP27 Fotó: JOSEPH EID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

António Guterres, az ENSZ főtitkára – aki korábban, 1999-től 2005-ig a Szocialista Internacionálé elnöke volt – egészen elkeseredett a Föld globális felmelegedésével kapcsolatban.

A következőképpen fogalmazott egészen határozottan, szinte Greta Thunberg-i „magasságokba” emelkedve 2022 novemberében az ENSZ klímakonferenciáján: „Egy autópályán tartunk a klímapokol felé, és nyomjuk a gázpedált”.

Megítélése szerint oda jutottunk a globális felmelegedés miatt, hogy az emberiség egy választás előtt áll: vagy összefog, vagy elpusztul.

Szóval, logikusan gondolkodva, akkor itt is a világkormányzás a megoldás, akárcsak a világjárványok esetében, ahol a WHO vállalná fel ezt a „nehéz” feladatot – mármint a nemzetek feletti irányítást. Értjük, hogyne értenénk.

Guterres a klímapokol kifejezéssel nagyon tudatosan igen erősen fogalmazott.

De „kiáltványa” mögött természetesen az a meggyőződés áll, hogy a globális felmelegedés kizárólag egyetlen okra vezethető vissza, s az pedig nem más, mint az emberi, antropogén tevékenység, méghozzá a szörnyűséges mértékű szén-dioxid-kibocsátás. 

Erről a kérdésről már döntött a „tudomány”, vagyis nem más, mint az ENSZ szervezete, a Kormányközi Éghajlatváltozási Testület (IPCC), amely immáron hat jelentést adott ki e témában, s mindig ugyanarra a következtetésre jutott: az egyetlen felelős a Föld felmelegedéséért kizárólag az ember. Tette annak ellenére, hogy a tudósok jelentős része ezzel soha nem értett egyet.

Megvan tehát a megoldás: az emberek teljes egészében álljanak le a szén-dioxid-kibocsátással, s onnantól kezdve máris megoldódnak a gondjaink, a Föld nem melegszik tovább.

 (A kabát meg nem hasad tovább, kis Balázs, csak hunyd le szépen kis szemed, és higgy el mindent – pardon, József Attila…)

Ezért Guterres arra szólította fel a világ leggazdagabb és legszegényebb országait egyaránt, hogy gyorsítsák fel az átállást a fosszilis üzemanyagról, és sürgessék meg a támogatást, amivel a szegény országok vissza tudják fogni a káros anyagok kibocsátását, és meg tudnak birkózni a globális felmelegedés elkerülhetetlen hatásaival. Különösen kiemelte az Egyesült Államok és Kína ebben játszott szerepét.

Mindez gyönyörű.

Egyetlen nagy baj van: az IPCC brutális és elfogadhatatlan módon kisajátította magának ebben az alapvető kérdésben az igazság, méghozzá a tudományos igazság kimondásának jogát. Az IPCC kiszorít minden olyan, tudományos véleményt, amely ellentmond a Greta Thunberg-i alapállásnak, méghozzá annak, hogy a Föld felmelegedését a fosszilis anyagok – szén, földgáz, kőolaj – okozzák, és semmi más. Meg azok a szörnyű emberek!

Kimondom: az IPCC – melynek Guterres is aláveti magát – tudományos diktatúrát alkalmaz ebben a kérdésben. Márpedig ez elfogadhatatlan és tűrhetetlen!

És ez sorsdöntő az emberiség jövője szempontjából, ugyanis amit az IPCC „tudományos” jelentéseiben javasol a világ döntéshozóinak, abból cselekvés lesz, annak a világ egész iparára, gazdaságára kiható következményei vannak.

És ezek a következmények beláthatatlanok: tönkreteszik a világgazdaságot.

Ezért nem szabad, nem lehet dönteni ilyen kérdésekben addig, amíg tisztességes tudományos viták nem zajlanak le a nemzetközi tudományos életben.

Van egy nemzetközi tudományos szervezet, a Klímaintelligencia Alapítvány (Climate Intelligence, Clintel), amely immáron 1500 tagot számlál, s amely 180 oldalas, erősen kritikus elemzést adott az IPCC immár hatodik jelentéséről, amely világpolitikai – világkormányzással felérő – döntéseket meghozatalának az alapjául szolgál. A Clintel hosszasan és alaposan kifejtette azokat az ellenérveket, amelyek adott esetben alapjaiban cáfolják a tudományra és a közvéleményre, valamint a politikusokra és döntéshozókra rákényszerített állítást, mely szerint az ember a felelős a globális felmelegedésért.

Ennek részleteibe – szakember nem lévén – nem kívánok belemenni, hanem felhívom a figyelmet a szervezet magyar tagjára, Szarka Csaba László akadémikusra, valamint az ő írásaira és nyilatkozataira, melyek igen figyelemreméltók – és akkor keveset mondtam. A Professzorok Batthyány-körének ezzel foglalkozó munkacsoportja tanulmányában három kőkemény tétel fogalmazódik meg: 

1. Az ENSZ és az IPCC – pontosabban a globális elit – céljai kirakatcélok, amelyek megvalósíthatatlanok. 2. A zöldátállás erőltetése annyira energia- és nyersanyagigényes, hogy az a természet fokozott kirablását jelenti. 3. A zöldátállás kifejezetten kárára van az embereknek.

A Clintel munkacsoport eddig összesen négy nyílt levelet írt António Guterresnek, hogy hallgassák meg a másként gondolkodó tudósokat is, legyenek nyílt viták arról, mi okozhatja a globális felmelegedést: 2019-ben, 2020-ban, 2023 januárjában és most júniusban. Ebben világossá teszik, hogy: a globális felmelegedés könnyen lehet, hogy tőlünk független kozmikus és egyéb eseményeken alapszik, ezért itt mi csak megfigyelők lehetünk, illetve felkészülhetünk a lehetséges következményekre; de még az sem biztos, hogy a korábbi évszázados érákban is előfordult – tehát nem példa nélküli – felmelegedés végzetes károkat okozna; valamint felhívják a figyelmet, hogy a fosszilis energiaforrások kivezetése, a zöldideológián alapuló gazdasági rendszerváltás tönkreteszi az emberiséget, nyomorba taszítja azt.

Sem Guterres, sem az IPCC nem válaszol a tudományos közösségnek, a Clintelnek, hallgatnak, és mennek tovább a világkormányzás felé.

Semmilyen vitát nem vállalnak.

Na ez is az, amiért kételkedem bennük.

Aki kizárja a vitát, az azonfelül, hogy autokrata, valamit takargat is.

És az a valami a világgazdaság teljes tönkretételét is jelentheti, meghatározott globalista elképzelések mentén.

És ha ez így van, akkor annak ellen kell állni!

Borítókép: António Gutteres, az ENSZ főtitkára (Fotó: Joseph Eid)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.