Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bilderberg-csoport, a nyugati demokrácia megcsúfolása

A Bilderberg-konferenciák léte önmagában a modern, 21. századi demokráciák megcsúfolása.

2014. 06. 02. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeken a találkozókon ugyanis az állampolgári akaratot, vagy másképpen szólva a közvéleményt tudatosan és százszázalékosan kirekesztik a döntéshozatalból – azokból a döntésekből, amelyek éppen a „népet”, az emberek százmillióit érinti az Egyesült Államoktól kezdve Magyarországig.

Persze, a Bilderberg-konferencia egyes résztvevői már többször igyekezték bagatellizálni az évenként megtartott találkozók jelentőségét. Fontos emberek összejönnek, és egy kávé vagy tea mellett elbeszélgetnek a világot érintő aktuális kérdésekről, minden következmény nélkül – szokták mondogatni. És ezeket a humoros megállapításaikat a balliberális sajtó képviselői általában készséggel „elhiszik” (khmm ), s gúnyolják azokat, akik többet is látnak a csúcselit találkozóiban, mint évenkénti pofavizitet és kellemesen eltöltött órákat.

Holott a valóság az, hogy a Külkapcsolatok Tanácsa (Council of Foreign Relations) után a világ vezető pénzügyi és politikai köreinek második legfontosabb fóruma és döntéshozó szerve a Bilderberg, és ott van harmadikként a Trilaterális Bizottság. (Az első két szervezet személyi összekötője nem más, mint a multibilliárdos David Rockefeller.) A Bilderberg „befolyásáról” pedig példaként megemlíthető, hogy az 1991-es tanácskozásra meghívták az addig a világ előtt kevéssé ismert W. J. Clintont, s néhány hónappal később ő lett az USA elnöke. Emellett szakmai karrierjük legelején vett részt a tanácskozásokon többek között Henry Kissinger, Gerald Ford és Tony Blair – tudjuk, mire vitték később.

Szegény Abraham Lincoln, mit is mondott 1863-as beszédében? A demokrácia a nép kormányzása a népért, a nép által De ismerjük el: még nem hallott a Bilderberg-találkozókról. Ha ma szólhatna – J. F. Kennedyvel együtt –, hát

A modern demokrácia eredeti, 18-19. századi alapeszméje éppen az volt, hogy a plutokrata elituralom adja át a helyét az állampolgárok, a társadalom uralmának, a döntéseket azok hozzák és ellenőrizzék, akikre a döntések vonatkoznak. A fent említett csoportozatok léte és működése azonban azt mutatja: az elituralom az elmúlt évtizedekben nemhogy csökkent, hanem megerősödött, globálissá vált, s súlyosan veszélyezteti a nemzetállamok önállóságát és demokráciáját.

Mindehhez hozzátartozik, hogy a Bilderberg-csoport éves összejövetelei – a hétvégén éppen Dániában – a legteljesebb titoktartás mellett, a nyilvánosság, a sajtó és a média kizárásával zajlanak. A döntésekről semmit sem lehet tudni, csak a következmények válnak ismertté. És ezt tűri a CNN, a BBC, a Reuters és a többiek Vajh miért? Tán csak nem azért, mert e nagy médiumok tulajdonosai is résztvevői a Bilderberg-féle világhálózatnak?

A sajtószabadság, a tájékoztatás, az információ szabadsága valóban a demokrácia nélkülözhetetlen eleme, ha ez nincs, felejtsük is el gyorsan a demokráciát, mint olyant, s nevezzük el valami egészen másnak ezt az egészet.

A nemzetállamok kormányai kötelesek tájékoztatni és informálni a sajtót és a médiát – tehát ezen a szinten még van, lehet közvélemény, ellenőrzés, beleszólás. Ezeken a globális döntéshozó fórumokon viszont megszűnik az ellenőrzés, megszűnik az információ és a beleszólás. Ugyanakkor jól látható, hogy a világot és a nemzetállamok sorsát is befolyásoló döntéseket egyre inkább ezeken a globális és titkos fórumokon hozzák meg. Amíg tehát a nemzetállami döntések többé-kevésbé demokratikusak – mert választásokra épülnek, nyilvánosak és ellenőrizhetőek –, addig a globális döntéshozatal plutokratikus, arisztokratikus és elitista. (Egy friss példa: Timothy Geithner volt amerikai pénzügyminiszter visszaemlékezéseiből nemrég kiderült, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök elmozdítását – teljesen titkosan és antidemokratikusan – néhány európai vezető vitte végig.)

S mindez természetesen minket is érint, méghozzá élesen és húsba vágóan. Emlékezzünk, tavaly információk érkeztek arról, hogy az akkori Bilderberg-konferencián részt vett a Magyarország-imádó Viviane Reding (EU-biztos is, s a hazánkról szóló negyedórában biztosította a tanácskozás résztvevőit, hogy mindent megtesz a 2014-es, vélhetően Fidesz-győzelmet hozó választási eredmények delegitimálása érdekében, s Bajnai Gordonnak pedig az lesz a feladata, hogy meggyőzze a világ közvéleményét: az emberek félnek az Orbán-kormánytól, s nem mernek szabadon még választani sem

A bal-balliberális sajtó és média természetesen kacarászott ezeken az információkon, nevetségesnek tartva azokat.

És ezek után lőn: a 2014-es konferencia egyetlen magyar meghívottja Bajnai Gordon volt. Csak szigorú logikát követelek: Bajnai ez évi meghívása nem éppen azt bizonyítja visszamenőleg, hogy a tavalyi információk hitelesek voltak? Vajon miért éppen Bajnai vált számukra a „legbefolyásosabb” magyarrá? Szóval: hagyjuk a liberális dajkameséket, az „áltiszta” és álnaiv szövegeket.

Nincs arra időnk, hogy öt év múlva, amikor majd erről az összeesküvés-gyakorlatról is végképp kiderül, hogy igaz volt, elnézést kérjenek tőlünk. Egyébként akkor sem fogják megtenni, mert, mint tudjuk, ha nincs igazuk, akkor is nekik van igazuk. (De jó a balliberálisoknak )

Ehelyett már most figyeljünk az információkra, amelyek sokszor újra a második nyilvánosság fórumain, időnként „szamizdatként” érkeznek el hozzánk (szerencsére nem csak ott). Egyszer már megtörtént – évtizedekkel ezelőtt, egy kommunistának nevezett rendszerben –, hogy minden szirénhang ellenére nem a „hivatalos” sajtóban és médiában, hanem a második nyilvánosságban rejlett az igazság.

S higgyük el – visszatérve a Bilderberg-csoportra –, az egyik legfontosabb történelmi tapasztalat, hogy semmilyen folyamat nem ellensúlyozhatatlan. A globális elithatalom és plutokrácia uralmi törekvései is ellensúlyozhatóak nyilvánosan elhangzó, tiszta szavakkal és mondatokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.