Felcsúton is nyomozhat az OLAF

Ismét a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz (OLAF) fordult Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja.

Gyöngyösi Balázs
2016. 10. 18. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap ismét a Csalás Elleni Európai Hivatalhoz (OLAF) fordult Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja, hogy az uniós intézményeken belüli korrupciót vizsgáló szerv nézzen utána a 420 milliárd forintos magyarországi szennyvízberuházásoknak. A területfejlesztési szakpolitikus szerint ugyanis a közműhálózatok kivitelezésére és felújítására kiírt tender első eredményei azt támasztják alá, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programirodán keresztül olyan struktúrát hozott létre a kormány, amely a hatalomhoz közel álló nagyvállalkozók vagyonát gyarapítja.

A hat vidéki régió­ra egyenként 70 milliárd forint jut, négy helyen már eredményt is hirdettek. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros & Mészáros Kft., illetve a Duna Aszfalt-tulajdonos üzletember Szijj László sem maradt megbízás nélkül. Mészáros csak Észak-Magyarországon érdekelt, ahol a Hód­út Kft. révén Szijj is dolgozhat, utóbbi viszont a Magyar Vakond Kft.-vel a közép- és kelet-magyarországi térségben is részt vehet a munkában. A Környezeti és energiahatékonysági operatív programhoz tartozó hat felhívás elvileg nyílt közbeszerzés volt, a nyertes számára négy évre garantált a megrendelés. Az OLAF közreműködését az indokolja, hogy az alapcéllal, a kis- és középvállalkozások támogatásával homlokegyenest ellenkezik a kiírás, mivel éppen a legnagyobb piaci szereplőknek kedvez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.