Fantázianevekkel adhatják el a párizsit és a virslit

Augusztusban életbe lép az élelmiszerkönyv módosítása. Drágulhatnak a hústermékek.

MN
2017. 06. 06. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus elsejével életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba. Az intézkedés hatására egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók – írta keddi számában a Magyar Idők.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a lapnak elmondta: abban az esetben, ha a gyártók különböző fantázianevekkel kerülik ki a szigorítást, termelési költségeik nem emelkednek, viszont számítaniuk kell a vásárlóközönség értetlenkedésére.

Szerinte a legnagyobb hangsúlyt az importtermékek ellenőrzésére kell helyezni, hiszen a magyar szabályozás ezzel a módosítással a legszigorúbbak közé lépett az Európai Unión belül. Bár a hazai húsipar szereplői korábban jelezték, hogy a módosítás nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, nem várható lazítás a szabályozásban – írta a Magyar Idők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.