Fantázianevekkel adhatják el a párizsit és a virslit

Augusztusban életbe lép az élelmiszerkönyv módosítása. Drágulhatnak a hústermékek.

MN
2017. 06. 06. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus elsejével életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba. Az intézkedés hatására egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók – írta keddi számában a Magyar Idők.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a lapnak elmondta: abban az esetben, ha a gyártók különböző fantázianevekkel kerülik ki a szigorítást, termelési költségeik nem emelkednek, viszont számítaniuk kell a vásárlóközönség értetlenkedésére.

Szerinte a legnagyobb hangsúlyt az importtermékek ellenőrzésére kell helyezni, hiszen a magyar szabályozás ezzel a módosítással a legszigorúbbak közé lépett az Európai Unión belül. Bár a hazai húsipar szereplői korábban jelezték, hogy a módosítás nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, nem várható lazítás a szabályozásban – írta a Magyar Idők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.