Önerőhöz juthatnak a vállalkozások

A vállalkozásoknak a Magyar multi programban való sikeres pályázáshoz szükséges önerőt a Hiventures és az IFKA partnersége biztosítja, mondta György László államtitkár.

2021. 11. 23. 16:45
GYRGY Lszl
Bkscsaba, 2020. jlius 1. Gyrgy Lszl, az Innovcis s Technolgiai Minisztrium gazdasgstratgirt s szablyozsrt felels llamtitkra az Opel, Honda, Mazda, Kia s Isuzu autk rtkestsvel s szervzelsvel foglalkoz Krs Autcentrum Kft. brtmogatsi okiratnak tadsn a cg bkscsabai telephelyn 2020. jlius 1-jn. Bks megyben 844 milli forintbl 5512 ember munkahelyt sikerlt megmenteni a gazdasgvdelmi akcitervvel - mondta az llamtitkr. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymást erősítő stratégiai partnerséget köt az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. azért, hogy minél több vállalkozás számára legyen biztosított a Magyar multi programban valós sikeres pályázáshoz szükséges önerő. Ezzel egyidejűleg 

a közép-magyarországi régió vállalatai előtt is megnyílik a lehetőség a pályázatok benyújtására a programban – közölte lapunkkal az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár azt mondta, a kormány a programban eddig 59 vállalkozást támogatott 14,4 milliárd forint értékben. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy hazánk növekedése a koronavírus-járvány okozta válság ellenére is a legjobb öt között maradt az Európai Unióban. Ahhoz, hogy a családok megélhetése a következő évtizedben is biztosított maradjon, a vállalkozásoknak minden eddiginél hatékonyabban kell termelniük, amihez minden szükséges szakértői és pénzügyi támogatást megkapnak ezen a programon keresztül is – mondta az államtitkár. 

Tekintettel arra, hogy számos, nagy növekedésre képes vállalkozás található Közép-Magyarországon is, a program – Budapest kivételével – ezen vállalkozások számára is megnyílik.

A százmilliárd forint keretösszegű programban a kiemelkedő teljesítményű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást élvonalbeli technológiai megoldások bevezetésére és bővítésére. A vállalkozások százmillió forinttól 2,5 milliárd forintig terjedő támogatást igényelhetnek a megvalósítás helyszínétől függően.

Borítókép: György László, az ITM  gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.