Újabb engedélyt kapott a Paks II. beruházás

– Ismét fontos mérföldkőhöz érkeztünk az építkezés előkészítése során – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 06. 11. 11:54
SZIJJÁRTÓ Péter
Újhartyán, 2022. május 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nissho Hungary Precíziós Kft. gyáravató ünnepségén Újhartyánban 2022. május 26-án. A japán tulajdonosi hátterû vállalat új üzemében optikai fóliákat fognak elõállítani az elektromos autóipar számára. A beruházás értéke négymilliárd forint volt, amelyhez az állam 1,4 milliárd forint fejlesztési adókedvezményt nyújtott, így segítve 140 munkahely létrehozását. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A világot sújtó válságok közül az egyik legsúlyosabb most az energiaellátás válsága. Az elkövetkezendő években azok az országok lehetnek majd biztonságban, amelyek elő tudják állítani saját maguknak az energia jelentős részét – mondta Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: Azért építi Magyarország a paksi atomerőművet, hogy 2030-tól a nemzetközi energiapiac mindenfajta bizonytalanságától megszabadulhassunk, és fent lehessen tartani a rezsicsökkentést.

– Ismét fontos mérföldkőhöz érkeztünk az építkezés előkészítése során. A hatóság kiadta a talajszilárdítási engedélyt – jelentette be a miniszter. Ez azért fontos, mert az ilyen létesítményeknél kiemelt szempont, hogy ne süllyedjenek meg, ezért az alattuk lévő talajt meg kell erősíteni. Ezt különböző anyagokkal, de alapvetően cementtel végzik. Közölte azt is, a résfalazási engedély (amit már megkapott a beruházás) és a talajszilárdítási engedély a legfontosabbak a létesítési engedély előfeltételei közül. Az utóbbi megszerzése után indulhat majd a valódi építkezés – mondta Szijjártó Péter, megjegyezve: most az előkészítési munkák kapcsolhatnak magasabb sebességi fokozatba.

Részletek a videóban:

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.