Kétmilliárdos idegenforgalmi projektet adtak át Hajdúszoboszlón

Idén eddig több mint háromszázezer vendég szállt meg a fürdővárosban, akik egymilliónál is több éjszakát töltöttek el.

Gőz József Miklós
2022. 10. 28. 13:00
Hajdúszoboszló, idegenforgalmi fejlesztés, fürdő Forrás: Dehir.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétmilliárd forintos állami támogatást nyert el Hajdúszoboszló komplex turisztikai beruházásra, amelyet a város a Mátyás király sétány és a Szent István park fejlesztésére fordított. A napokban átadták a vendégeknek és a szoboszlóiaknak a várva várt felújítás eredményét. Ez a beruházás méltán csatlakozik a fürdőváros 2017 óta tartó fejlesztéséhez.

A látnivalók a gyógyfürdő bejáratánál kezdődnek, ahol egy medencéből kifelé igyekvő férfi és egy, a parton ülő hölgy szobra látható. Időnként meleg vizet permeteznek a két fürdőző szobra köré, így a látvány teljesen olyan, mint a szabadtéri medencéknél tapasztalható, különösen hidegebb időben. A sétaút egészen a Hotel Silverig megújult, ezen az úton tíz látnivaló várja a vendégeket. A sétány installációi medencékben, szobrokban, plasztikákban mutatják be a gyógyvíz útját a kitermeléstől a felhasználásig, szerepét az ember életében és az egészségkultúrában. Mivel a térség vendéglátói egyre inkább a Debrecen–Hortobágy–Hajdúszoboszló idegenforgalmi háromszögben gondolkoznak, egy-egy látnivaló a síkidom két másik csúcsának is szentel egy-egy szoborcsoportot. A Hortobágynak például egy juhász rackajuhának és pulijának a szobrát. A kvázi tanösvényen kívül fényjátékot produkáló szökőkutakat és más élménypontokat is kialakítottak itt, s felújították a parkokat.

A beruházás ezeken kívül a szállodák jobb megközelítését is megoldja, utak épültek, s az egyre nagyobb bicikliforgalom kiszolgálására – ide torkollik az Ebes (majd Debrecen) felől a városba érkező kerékpárút – kerékpárszerviz is létesült.

A most átadott idegenforgalmi fejlesztés tovább fokozhatja az érdeklődést a fürdőváros iránt. Ez már az idén is növekvő tendenciát mutatott, hiszen eddig több mint háromszázezer vendég szállt meg a fürdővárosban, s itt egymilliónál is több éjszakát töltött el. Ezek a számok már kezdik megközelíteni a járvány előtti legjobb év eredményeit.

Borítókép: Fürdőzők szoborcsoportja a gyógyfürdő bejáratánál (Fotó: Dehir.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.