Néhány tipp a legjobb túracipő kiválasztásához (X)

A túracipő alternatívája minden természetjáró számára az egyik legfontosabb felszerelés. Egy jó márkájú hegyi cipő vásárlása általában jelentős költségekkel jár, és nyilván nem mindegy, hogy mibe fektetünk jelentős összegeket. Az üzletek kínálata rendkívül gazdag portfólióval rendelkezik a túrázás és a hegymászás szerelmeseinek megfelelő modellekből. Tapasztalat és tudás hiányában sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan válasszanak túracipőt, és rosszul döntenek, például csak a tetszetős dizájn vagy a „minél drágább, annál jobb” elv alapján. Ezért nem árt pár percet rászánni a rossz vásárlások elkerülésére.

Forrás: Szponzorált tartalom2023. 01. 18. 22:00
null
Closeup image of a woman hiking with trekking boots on the top of mountain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes trekking cipőt?

Ismered azokat a divatos új cipőket, amelyek jól néznek ki, de gyakorlatilag használhatatlanok? Persze egy vagyonba kerültek, de az első kiadósabb zuhénál slamasztikában hagynak. Nos, mielőtt elköteleznéd magad a legújabb trendek mellett, érdemes átgondolni, hogy pontosan milyen funkciókat szeretnél, nem csak a dizájn, hanem a kényelem és a támogatás terén is, mert ezek a dolgok sokszor többet jelentenek puszta esztétikánál! Az emberek gyakran megfeledkeznek arról, hogy ami kívül van, az kevésbé fontos, mint a belső, ezért mielőtt elkezdenéd felpróbálni az összes látható cipőt, tekintsd meg tippjeinket az optimális túracipő kiválasztásához. Az első kérdés, amit fel kell tenned, hogy hol és mikor fogod hordani a cipőt? Például, ha hideg időjárási körülmények között túrázol, a vízszigetelés elengedhetetlen paraméter lesz. Ha csak ösvényeken vagy utakon kirándulsz, akkor erre nem lesz szükséged! Ugyanilyen fontos, hogy átgondold, milyen tevékenységet tervezel. Például, ha csak néhány megjelölt ösvényen szeretnél túrázni a természetben, túl sok kihívás nélkül, akkor valószínűleg egy futócipő is megfelelő lesz a számodra. Ha azonban az a cél, hogy feljuss egy hegy tetejére, vagy nehéz terepen túrázz, akkor speciálisabb kaliberekre lesz szükséged, ilyenekre, mint ezek: https://www.ecipo.hu/ferfi/felcipo/turacipok.html.

Crop male traveler adjusting boot
 

Mire kell figyelni még?

Ha a tökéletes túracipő kiválasztásáról van szó, mindenképpen a lábbeli által nyújtott támogatás mértéke legyen a legfontosabb szempont a vásárlás során. Még ha egy pár cipő jól is néz ki, de nem biztosít láb- és bokatámaszt, akkor nem jó túracipő. Ez különösen akkor fontos, ha az utolsó vagy jelenlegi pár cipőd problémát okozott a lábfejednek, a bokádnak vagy a lábujjaidnak! Egy optimális túracipőbe való befektetés garantálja, hogy a jövőben nem lesznek gondjaid, mert mi lehet jobb annál, mint előre tudni, hogy új cipő biztosan elegendő patronálást nyújt a fájdalom megelőzéséhez, ugye? Ügyelj arra is, hogy miből készül a túracipő. Az sem árt, ha egy ismert márka modellje mellett teszed le a voksod. Merthogy miért ne választanál olyan valamit, amiben megbízhatsz? A jól ismert márkák szigorú tesztelésen és minőség-ellenőrzésen esnek át, ami azt jelenti, hogy termékeik jellemzően sokkal tovább tartanak, mint az olcsóbb változatok. Ha új túrabakancsot szeretnél vásárolni magadnak, mindig ellenőrizd a gyártót, és győződjön meg arról, hogy a kiválasztott opció valóban megéri a pénzét! Mit szólsz a Puma nívójához: https://www.ecipo.hu/cipok-puma-ferfi? Mi kifejezetten szeretjük. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy milyen sportcipőt válassz mindennapos viseletre, nos arra is itt hagyunk egy linket: Milyen sportcipőt válasszunk mindennapos viseletre? 5 tipp a családnak.

Fotók: Ecipo.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.