Nagyon jó hírt kaptak a kkv-k

A fővárosra is kiterjesztették a kis- és közepes vállalkozások fejlesztését szolgáló hitelprogramot.

2024. 09. 27. 11:28
Schmidt, Hannes;
Bad Peterstal-Griesbach, 2019. augusztus 9.
A 2019. július 24-i képen Hannes Schmidt folyadékot tölt egy rézüstbe a Boar Gin lepárlóüzemben, a fekete-erdei Bad Peterstal-Griesbach faluban. A baden-württembergi településen 1884-ben alapított családi vállalkozás máig hagyományos eljárással készíti az égetett szeszt, amely a közönséges boróka (Juniperus communis) bogyójától nyeri el jellegzetes aromáját. A kísérletezõ kedvû vállalkozás további természetes hozzávalókkal ízesíti díjnyertes termékeit, többek között a Fekete-erdõben termõ szarvasgombával.
MTI/EPA/Ronald Wittek
A hazai kkv-k a foglalkoztatottak kétharmadát látják el munkával Fotó: Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghirdették a KKV Technológia plusz Budapest hitelprogramot, amely a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pluszban 73 milliárd forint hitelkerettel rendelkezik – jelentette be Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hozzátette, a kedvezményes lehetőség minden cég számára nyitott, a beruházásnak Budapesten kell megvalósulnia. Elmondta, a beruházási hitel összege ötmillió és ötvenmillió forint között lehet, kamata nulla százalék. 

Szeretnék, ha a hitelforrás nemcsak eszközberuházásra, hanem adott esetben ingatlankorszerűsítésre, elektromos járművek beszerzésére is kiterjedne – jegyezte meg az államtitkár. 

Szabados Richárd a hitel feltételei közül kiemelte: a pályázó cégnek legalább egy üzleti évvel rendelkeznie kell, és legalább egy alkalmazottat foglalkoztatnia kell.  A pályázatokat 2025 végéig lehet majd beadni, a támogatások az MFB Plusz pontokon igényelhetők – hívta fel a figyelmet. 

Szabados Richárd hangsúlyozta, a gazdasági semlegesség keretében a kis- és középvállalatok fejlesztésére jó lehetőséget ad az uniós és hazai társfinanszírozásban megvalósuló Gazdaságfejlesztési és innovatív operatív program plusz, amelynek első prioritásán belül 450 milliárd forint áll rendelkezésre a kkv-k számára. 

Felidézte, hogy az első fél évben már meghirdették a program első szakaszát, a KKV Technológia plusz hitel programot 155 milliárd forintos kerettel, amely a Budapesten kívüli helyszíneken nyújt támogatást. 

A program budapesti kiterjesztése és a MFB-vel való együttműködés jól szolgálja azt a gazdaságfejlesztési irányt, amely révén jövőre mintegy háromszázalékos gazdasági növekedést szeretnének elérni Magyarországon – mondta az államtitkár. Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, az MFB valamennyi kkv mögött áll. Az MFB Pont Plusz hálózat 156 elérési pontot jelent országosan, ebből a budapesti lokációban 15 van. Az MFB elnök-vezérigazgatója kijelentette, felkészültek a KKV Technológia plusz Budapest hitelprogram végrehajtására október 28-ától nyílik meg a pályázat beadási lehetősége.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.