Eltűnik az egyik legnagyobb csomagszolgáltató Magyarországról

Izgalmas karácsonynak nézünk elébe.

Forrás: Forbes2024. 10. 21. 14:18
illusztráció Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több nagy cég foglalkozik csomagszállítással idehaza, a négy legnagyobb a GLS, amelynek 1918 automatája van, az 1560 darab automatával rendelkező Foxpost, a Sameday 1090 automatával és a Packeta, amelynek 1032 automatája van idehaza. Egy azonban hamarosan megszűnik, nyáron történt ugyanis, hogy a Packeta felvásárolta a Foxpostot, ami azt jelenti, hogy a kettő egyesül, azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy melyik nevet tartják meg. 

Most azonban a Forbes megtudta, hogyan tovább. Az már biztosnak tűnik, hogy Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója marad a vezérigazgató, és a továbbiakban is számítanak minden packetás és foxpostos munkatársra, ami azt jelenti, hogy senkinek a munkája nincs veszélyben. Kiderült az is, hogy nagy változások az idén már nem várhatók, a cél egyelőre az, hogy a karácsonyt mindenki túlélje nagyobb veszteségek nélkül. 

Tájékoztattak arról is, hogy a Foxpost nevét fogják megtartani, de nem azért, mert a megrendelők ki vannak akadva a hosszas szállítási idő miatt a Packetára, hanem márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett. A biztonság kedvéért azért rá is kérdeztek, és azt a választ kapták, hogy 

a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Szolgáltatók tehát jönnek-mennek, de a Foxpost marad, a trükk annyi, hogy a Packeta csomagküldő dobozait átmatricázzák, a szolgáltatást pedig a Packeta viszi tovább. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.