A járvány hatására általánossá vált a digitális továbbképzés

Az otthoni munkavégzés rávilágított: elkerülhetetlen a legújabb ismeretek megszerzése, a folyamatos képzés.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 7:42
null
A távolságtartás és a digitalizáció gyorsulása új fejezetet nyit a továbbképzés hozzáférhetőségében Fotó: Varga György Forrás: MTI

Az otthoni munkavégzés rávilágított: elkerülhetetlen a legújabb ismeretek megszerzése, a folyamatos képzés.

A digitalizáció elmúlt időszakban tapasztalt gyorsulásának hatására jelentősen átalakul a munkavállalók képzése. A szakértők a felmérések alapján egybehangzóan arra jutottak, hogy

az egyik legfontosabb változás a munkavállalók szemléletváltása.

Az elmúlt időszak tapasztalatai felerősítették az új ismeretek és az egyre önállóbb feladatvégzés iránti munkavállalói igényt.

A másik jelentős változás, hogy széles körben elérhetővé váltak a digitális képzések és az elektronikus tananyagok, amelyek gyakorlatiasak, könnyen elsajátíthatók. A KBC-csoport arra emlékeztetett, a bankszektor az egyik leg­gyorsabban alkalmazkodó terület, így itt a digitális oktatás is fontos szerepet kap.

A távolságtartás és a digitalizáció gyorsulása új fejezetet nyit a továbbképzés hozzáférhetőségében
Fotó: Varga György / MTI

A digitális képzéseknek három variációjával találkozhatnak a pénzintézetek alkalmazottai a tréningeken: az önállóan elsajátítható e-learning tananyagok mellett helyet kapnak az ­online közösségi képzések és a tudásmegosztó fórumok, valamint az interaktív programok, alkalmazások is.

Ez az úgynevezett blended learning, kombinált tanulás. A különböző technikák egymást követően vagy kiegészítve jelennek meg.

Az ötven-hatvan fős elméleti előadás után a gyakorlati részen már csak hat-nyolc fős foglalkozásokat érdemes szervezni. Ennél a keretszámnál az oktató még egyenként is képes követni a résztvevők munkáját.

Különösen igaz ez a működés alatt lévő rendszerek tanítása során, amikor az oktatónak feltétlenül oda kell figyelnie arra, hogy a hallgató ne maradjon le a tanulási folyamatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.