Varga Mihály: A hatékonyság javításával tovább növelhetjük a lépéselőnyünket

Javaslatokat fogalmazott meg a digitalizáció gyorsítására a Nemzeti Versenyképességi Tanács.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 16:19
Varga Mihály
20200702 Budapest Sajtótájékoztatót tartott a nemrég létrehozott gazdaságvédelmi operatív törzs, az aktuális kérdésekről a törzs tagjai. Képen: Varga Mihály pénzügyminiszter Fotó: Bach Máté BPM Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság az európai országokénál gyorsabban indulhat újra, a cél most az, hogy ezt a lépéselőnyt a versenyképesség és hatékonyság javításával tovább növeljük – fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb Facebook-videójában a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülését követően.

A tanács a digitalizáció erősítéséről tárgyalt, a javaslatok alapján gyorsítanák a digitalizációt négy területen: ezek a magyar emberek digitális készségeinek fejlesztés, a kormányzati szolgáltatások és az egészségügy további digitalizációja, valamint a magyar vállalkozások digitáliseszköz-használata.

A digitális szolgáltatások bővítését jelenti például a tanács csütörtöki ülésén bemutatott vállalkozói portál, a Vali.hu, ami személyre szabottan nyújt pályázati, képzési, hitel- és szakmai információkat a hazai vállalkozásoknak – mondta el Varga Mihály.

A tanács 2017 óta tesz javaslatokat a kormánynak, ezeknek köszönhetően jelentős adócsökkentéseket hajtottunk végre, csökkentettük az adminisztrációt, javítottuk az üzleti környezetet és növeltük a beruházások támogatását is – idézi fel a pénzügyminiszter.

Azt is elmondta: a visszajelzések szerint jó az irány, az elmúlt hetekben ugyanis tíz szervezet javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzéseit. Júniusban pedig öt helyet lépett előre hazánk a versenyképességi rangsorban – hívja fel a figyelmet a videóüzenetben a pénzügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.