Karanténba vonul az EB elnöke, Ursula von der Leyen

Bejelentette, hogy önkéntes karanténba vonul, miután olyasvalakivel érintkezett, aki koronavírusos volt.

Forrás: MTI2020. 10. 05. 11:24
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2020. október 5. 2020. szeptember 23-án Brüsszelben készített kép Ursula von der Leyenrõl, az Európai Bizottság elnökérõl. Von der Leyen október 5-én bejelentette, hogy önkéntes karanténba vonul, miután olyasvalakivel érintkezett, aki koronavírus-fertõzött volt. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy órás karanténba vonul Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében.

Az elnök hétfői Twitter üzenetében közölte, hogy egy múlt keddi megbeszélésen került kapcsoltba a fertőzött személlyel. Hozzátette: az első, csütörtökön elvégzett tesztje negatív volt, és a következőt hétfő délután végzik el.

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Nem ő az első uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében történt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli találkozóját.

A szalag színe

Egy csomagot át lehet kötni cukorspárgával és bársonyszalaggal is. Lehet szép, díszes csomagolása, lehet egy egyszerű papírdoboz. Lehet mosolyogva átadni, s lehet mogorván odalökni. De a lényeg mégiscsak az, hogy mi van abban a csomagban. A belső tartalmon semmit se változtat, hogy milyen körítéssel kerül a címzett kezébe. Az Európai Unió pedig ebben igazán ügyes, felhabosítani-feldíszíteni valamit, aminek igazából nincs semmiféle értelme.

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság egyértelműen kedvesebb, mosolygósabb, megértőbb, mint a Jean-Claude Juncker irányította testület, feltehetően azért, mert a német politikus szimpatikusabb a túl sokat próbált luxemburginál. A jelenlegi vezető az EU új arca, aki józan és nyitott szívű, felismeri a tagállamok érdekeit és értékeit, s ez alapján szervezi a bizottsága munkáját, ezzel pedig élesen ellentétben áll Juncker gyalázatos imázsa, részeges imbolygása és látványos részrehajlása.

Pedig Von der Leyen migrációs csomagja valójában pontosan ugyanaz a csomag, amelyet egykor meglebegtetett Juncker testülete, azzal a határozott céllal, hogy ezt el kell fogadtatni mindenkivel. Ott az ajándék spárgával volt átkötve és gyűrött volt az oldala, s Brüsszel – valamint néhány nyugati főváros – teljes meghökkenésére a visegrádi országok nem hajbókoltak ájult tisztelettel a gazdag és roppant okos tagállamok előtt, amelyek megszervezték volna az évszázad bizniszét a mi kontónkra. Öt éve történt mindez, azóta felfordult és visszabillent a világ, hullottak kormányok és felemelkedtek mások, lángba borította a terror Európát, és megtanultunk együtt élni a határokkal a határok nélküli Európában. Csak Magyarország mondja ma is pontosan ugyanazt, amit akkor: nem jöhetnek be hozzánk azok, akik a trükkös utat választják, nem fogjuk a bűnt erénynek hazudni, nem fogjuk kockáztatni senkinek az életét. Próbálták erővel és próbálták szép szóval elfogadtatni a kvótarendszert a visegrádi országokkal, mondván, van elég hely ezer embernek Magyarországon is, csakhogy az elv az elv, így egyetlen ember befogadása is elfogadhatatlan.

A teljes cikk ITT olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.