időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Megszületett a magyarázat: csak könnyed poén volt az „Amen és Awomen”

Elek Nikoletta
Forrás: www.tmz.com
2021.01.07. 19:43
Megszületett a magyarázat: csak könnyed poén volt az „Amen és Awomen”

Elmondása szerint könnyed viccnek, szójátéknak szánta nagy felháborodást kiváltó kijelentését Emanuel Cleaver. Történt ugyanis, hogy az amerikai demokrata párti képviselő a 117. kongresszus alakuló ülésén elég sajátosan zárta a nyitó imáját, mivel sokak megbotránkozására az „Amen” kifejezést az „Awomennel” egészítette ki. Nem nehéz kitalálni, hogy

a metodista lelkész így szeretett volna megfelelni a gendersemleges irányelveknek, viszont minden jel arra utal, hogy fogalma sem volt a héber eredetű „ámen” szó jelentéséről, amelynek valójában semmi köze a nemekhez.

A kínos jelenet a republikánus politikusok körében is nagy port kavart: az ifjabb Donald Trump Twitter-bejegyzésében kiemelte, hogy az ámen – ami egyébként héber eredetű szó – annyit tesz, hogy úgy legyen. A leköszönő elnök fia rámutatott, hogy az „ámen” nem egy olyan szó, amiből genderkérdést lehet csinálni, de ez a tény a demokratákat egy kicsit sem akadályozta meg abban, hogy ilyen őrültségre vetemedjenek. „Ez az, amire szavaztatok?” – tette fel a kérdést az ifjabb Trump.

Válaszul a felháborodott reakciókra

Cleaver mélységes csalódottságát fejezte ki, amiért olyan emberek, mint az ifjabb Trump, félremagyarázták az imáját,

hogy olyan narratívához illeszkedjenek, amely ellenszenvet és megosztottságot idéz elő az emberekben. Elmondása szerint a kijelentése csak egy könnyed szójáték volt csupán, amellyel valójában elismerését szerette volna kifejezni azon hölgyek irányába, akik ezentúl az amerikai népet fogják képviselni a kongresszusban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.