Kaotikus Kamala Harris környezete

Ellenséges légkörben dolgozhattak az amerikai alelnök korábbi beosztottjai.

2021. 07. 02. 6:30
HARRIS, Kamala; MAYORKAS, Alejandro
Kamala Harris amerikai alelnök (j2), Veronica Escobar texasi demokrata párti képviselõ (j3), Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter (j) és Dick Durbin szenátor (b) az El Pasó-i határszakaszért felelõs határõr-parancsnokságon. MTI/EPA/ABACA Press pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kaotikus, feszült és időnként elkeseredett” – a demokratákkal általában kesztyűs kézzel bánó Politico című amerikai magazin ezekkel a szavakkal jellemzi cikkében, hogy milyen is a munkahelyi légkör az amerikai alelnök, Kamala Harris mellett. A lap közel kéttucatnyi tisztségviselőt, irodai alkalmazottat idéz, akik szerint az amerikai alelnök közelében „nem egészséges az a környezet, amelyben dolgoztak, és rosszul bántak velük”.

A megkérdezettek szerint többek között Kamala Harris El Paso-i határlátogatásának megszervezésekor kaotikus állapotok uralkodtak,

ugyanis a moralitás hiánya és kommunikációs hiányosságok jellemezték Harris csapata és a segédek, valamint a magas rangú tisztviselők közötti kapcsolatot. A Politico szerint a legtöbbekben Tina Flournoy, Harris kabinetfőnökének viselkedése okozott csalódást, aki nem volt hajlandó felelősséget vállalni a kényes kérdésekért, és a munkatársakat hibáztatta a negatív eredményekért.

Kamala Harris amerikai alelnök (j2), Veronica Escobar texasi demokrata párti képviselõ (j3), Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter (j) és Dick Durbin szenátor (b) az El Pasó-i határszakaszért felelõs határõr-parancsnokságon.
MTI/EPA/ABACA Press pool/Yuri Gripas

Korábban egy másik lap is leközölt Kamala Harris csapatával kapcsolatos bírálatot. A The New York Times idézte Harris korábbi kampányigazgatójának lemondó levelét, amely azt állította:

„Ez a harmadik elnöki kampányom, és még soha nem láttam, hogy egy szervezet ilyen rosszul bánna az alkalmazottaival.”

Symone Sanders, Harris vezető tanácsadója és szóvivője viszont úgy védekezett, hogy a Politico forrásai gyávák, mivel a médiában közölték panaszaikat, névtelenül.

Az alelnök megítélésének nem használ az sem, hogy három hónappal azután, hogy Kamala Harrisre az elnök a határválság problémájának megoldását bízta rá, a határátlépési kísérletek 21 éves csúcson vannak. A tanácsadói ugyanakkor kétségbeesve hangsúlyozzák, hogy feladata a migráció „kiváltó okainak” – például az éghajlatváltozásnak – a kezelése, és nem a déli határ hullámának kezelése. A republikánusok szerint nincs kétség afelől, hogy Joe Biden és alelnöke szinte bevándorlásra ösztönző felhívást tett közzé azzal, hogy Donald Trumpénál „humánusabb” migrációs politikát ígértek. Harris erre úgy reagált: „Ha meg akarsz oldani egy problémát, nem szabad csak a tünetekkel foglalkoznod”.

A szőnyeg alá söpört fiaskó viszont már az alelnök népszerűségén is meglátszik: a YouGov legfrissebb felmérése szerint támogatottsága mindössze 41 százalékos.

A Fox News kutatása is megerősíti egyébként, hogy a Biden-adminisztráció az amerikaiak szerint rosszul kezeli a bevándorlással kapcsolatos helyzetet: Joe Biden elnök népszerűsége ebben a tekintetben 41 és 54 százalék között mozog.

Ugyanakkor Donald Trump volt amerikai elnök is a texasi Weslacóba utazott, ahol Greg Abbott texasi kormányzóval együtt részt vett az amerikai-mexikói határkerítés megerősítéséről és esetleges bővítéséről szóló tárgyaláson. A volt republikánus elnök a Newsmax híroldalnak fogalmazva elmondta, hogy a Biden-kormány tisztviselői nem buta emberek, csak alkalmatlanok az általuk létrehozott válságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.