Már az óvodás gyermekeket is oktatják majd a szexualitásról

Egy nemrég elfogadott törvény szerint az iskolások mellett az óvodásokat is oktatják majd a szexualitásról Illinois államban.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 08. 26. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es tanévtől kezdve már az óvodában is megkezdik a szexuális nevelést Illinois államban. J. B. Pritzker kormányzó pénteken írta alá a szenátus által is elfogadott 818-as törvényt, amely korszerűsíti a szexuális oktatással és neveléssel kapcsolatos szabályokat. Az intézkedés továbbá megköveteli, hogy 2022 augusztusáig az illinois-i oktatási tanács biztosítsa a szexuális neveléshez kapcsolódó minden feltételt az iskolák számára.

A törvény kimondja, hogy a tanterv illeszkedik a nemzeti szexualitásról szóló oktatási szabványokhoz, amit az Egyesült Államok Szexuális Tájékoztatási és Oktatási Tanácsa (SIECUS) dolgozott ki. A szabványok közé tartoznak a nemi kifejezések, a különböző családok, a szexuális kizsákmányolás és a szexuális bántalmazás meghatározása.

A törvény értelmében már az óvodásoknál elkezdik a szexuális oktatást. Az iskolás, 3–5. osztályos gyerekeket az anatómiáról, a nemi identitásról és a szexuális irányultságokról tanítják majd. Később, 6–8. osztályig megismerkedhetnek a szex különböző típusaival, a szexuális kizsákmányolással és az emberkereskedelemmel, illetve annak fajtáival. 9–10. évfolyamban a reprodukciós jogok történetéről tanulhatnak a kiskorú diákok. A reprodukciós jogok értelmében a nők szabadon dönthetnek minden, a testükkel kapcsolatos változásról, többek között a gyermekvállalásról is, vagyis ennek értelmében mindenki korlátozások nélkül vehetné igénybe például az abortuszt. A 11–12. osztályokat pedig a szexuális kapcsolatokról és az azokban rejlő kiváltságokról oktatják majd a tervek szerint.

Avery Bourn, Illinois államának republikánus képviselője úgy véli, hiba volt a tantervet összehangolni nem kormányzati szervezetek szexuális és nevelési szabályaival. – Minden felhatalmazást átruháztunk egy később sem elszámoltatható csoportra, amely bármelyik pillanatban megváltoztathatja ezeket a szabályokat, állami vagy iskolai szintű kontroll és hozzájárulás nélkül – jegyezte meg a képviselő.

Az abortuszpárti szervezet, a Planned Parenthood illinois-i szárnya üdvözölte a döntést. – Az illinois-i iskolák mostantól fel lesznek készítve arra, hogy aktívan részt vegyenek a zaklatás, a bántalmazás és a szexuális erőszak megelőzésében, ami segít, hogy minden illinois-i diák boldoguljon. A diákok pedig megismerik az egészséges kapcsolatokat, valamint a köztük élő fogyatékos és LMBTQ-társaik tapasztalatait és igényeit, ami elősegíti az elfogadásukat és a megértésüket – mondta Jennifer Welch, a Planned Parenthood illinois-i szervezetének elnöke.

Borítókép: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.