Ausztrália Victoria államában a beoltottak számára eltörlik a korlátozásokat

Ugyanakkor az oltatlanokkal szemben a szövetségi kormány is korlátozásokat alkalmaz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 18. 8:31
Melbourne, 2021. szeptember 18. A koronavírus-járvány ellen bevezetett korlátozó intézkedések ellen tüntetnek az ausztráliai Melbourne-ben 2021. szeptember 18-án. MTI/AAP/James Ross Fotó: James Ross Forrás: MTI/AAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztrália Victoria államában pénteken eltörlik az érvényben lévő korlátozásokat azok számára, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját 

– jelentette be csütörtökön Daniel Andrews, az állam miniszterelnöke.

Victoriában várhatóan a hét végén elérik a 12 évesnél idősebb lakosság 90 százalékának átoltottságát, amit Andrews fantasztikus eredménynek nevezett, egyúttal kijelentve, hogy a beoltottak péntektől visszatérhetnek normális életükhöz. Az oltatlanok viszont továbbra is kénytelen korlátozásokkal szembenézni; étteremből csak elvitelre rendelhetnek, nem léphetnek be olyan üzletekbe, ahol nem alapvető, létszügségletnek számító árucikkeket árulnak, sem moziba, sem színházba, sem fesztiválokra, sem állatkertbe nem mehetnek, de nem léphetnek be fodrászatokba és szépségszalonokba sem.

Az oltatlanokkal szemben a szövetségi kormány is korlátozásokat alkalmaz. 

Az oltatlanok a jövőben csak külön engedéllyel hagyhatják el az országot, és visszatéréskor szigorú, kéthetes karanténba kell vonulniuk. Mindez a beoltottakra nem vonatkozik.

Borítókép:  a koronavírus-járvány ellen bevezetett korlátozó intézkedések ellen tüntetnek az ausztráliai Melbourne-ben 2021. szeptember 18-án (Fotó: MTI/AAP/James Ross)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.