Lapozó: Olaszországban négymillió eurós állami támogatásban részesültek az LMBTQ-propagandát végző szervezetek

A németek nagy része a járvány után is mellőzi majd a társas érintkezést · A Moderna hamarosan megkezdi a hathónapos csecsemők klinikai tesztelését is · Spanyolország elhatárolódik Franciaországtól és folytatja az atomerőművek 2035-ös leállításának tervét.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 11. 19:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek nagy része a járvány után is mellőzi majd a társas érintkezést

A németországi Hessen tartományban végzett felmérés szerint a németekben olyan mély nyomokat hagyott a koronavírus-járvány, hogy az AOK Hessen közvélemény-kutató cég kérdéseire válaszolók egyharmada jelenleg úgy gondolja, sosem fog visszatérni ahhoz a hétköznapi szokásához, hogy megölelje családtagjait és barátait. A válaszadók 39 százaléka végleg száműzi életéből a kézfogást (bárkivel), 64 százalékuk pedig ismeretleneknek nem nyújt majd kezet a jövőben.

Ugyancsak sötét képet fest a felmérés a társasági érintkezések jövőjéről: a hesseniek 23 százalékának meggyőződése, hogy egy életre befejezte a vendéglátást saját otthonában.

Az ezerfős mintán végzett felmérésben résztvevők 46 százaléka a jövőben sem koncertre, sem moziba nem megy, sőt, még szabadtéri rendezvényeken sem akar részt venni. A németek negyven százaléka pedig a járvány után is hordani fogja a sebészi maszkot, például a tömegközlekedési eszközökön és a szupermarketekben.

Forrás: RT

A Moderna hamarosan megkezdi a hathónapos csecsemők klinikai tesztelését is

A Moderna Therapeutics vállalat még márciusban jelentette be, hogy elindítja Covid–19 oltóanyagának tesztelését a 6 hónapos csecsemőktől kezdve a 11 éves korú gyermekek korcsoportjáig. A nagy mintán végzendő teszteléshez szükséges több ezer résztvevő toborzása augusztusra fejeződött be.

Az amerikai gyógyszergyár a vizsgálatot az USA 13 államának 79 helyszínén végzi el, az érintett célcsoportban az oltásokat összesen 13 275 gyermek kapja meg. A tesztsorozat első fázisa, azaz a 6–11 éves korú gyermekek beoltása és megfigyelése már befejeződött, jelenleg a 2–5 éves gyerekek vizsgálata folyik. A legalább hat hónapos csecsemők és a második életévüket be nem töltöttek beoltása és megfigyelése hamarosan megkezdődik.

A vállalat KidCOVE néven futó tesztje megosztotta a szakembereket és a közvéleményt is. Az ellenzők szerint fölösleges kitenni a fiatal korosztályt az oltás esetleges mellékhatásainak. Bill Hartman, a Wisconsin-Madison Egyetem kutatója szerint azonban a legkisebbek jelentik a vírussal vívott háború utolsó frontját. 

Forrás: TheBlaze

Spanyolország elhatárolódik Franciaországtól és folytatja az atomerőművek 2035-ös leállításának tervét

Emmanuel Macron francia elnök a minap jelentette be, hogy új atomreaktorok építését tervezi, fenntartva ezzel az ország energiafüggetlenségét. A spanyol kormány válaszul közölte: nem ért egyet a francia tervvel és kitart saját elképzelései mellett. Spanyolország a nemzeti átfogó energia- és klímaterv értelmében 2027-től 2035-ig végleg leállítja az ország maradék hét atomerőművét, melyek a villamosenergia-termelés jelenleg mintegy 23 százalékát fedezik. A Pedro Sánchez vezette spanyol kormány célja egy száz százalékban megújuló villamosenergia-rendszer megvalósítása, mellőzve minden egyéb technológiát, melyeket csak néhány szélsőséges esetre tartana fenn egyfajta támogatás gyanánt. A spanyol cégek Macron bejelentése óta a franciákat kritizálják, szerintük ugyanis a szomszédos ország nem mérte fel helyesen az új atomerőművek építésének körülményeit. Úgy vélik: jelenleg nagyon drága egy atomreaktor felépítése, ráadásul hosszadalmas, legalább hat évbe telik, mire elkészül.  Bár az energiafüggetlenséget valóban meg tudják oldani vele, de nem számolnak azzal, hogy az építési és üzembe helyezési követelmények a fukusimai katasztrófa óta szélsőségesen megváltoztak. 

Forrás: ElPais 

Olaszországban négymillió eurós állami támogatásban részesültek az LMBTQ-propagandát végző szervezetek 

Itáliában 37 olyan civil szervezet jutott komoly anyagi támogatáshoz, amely a szexuális hovatartozás miatti diszkrimináció ellen küzd. A bőkezű adakozást azzal indokolták, hogy Olaszországban diszkriminatív vészhelyzet van kialakulóban. A tetemes anyagi támogatás a Zan törvény részét képezte volna. Hiába bukott meg a parlament felsőházában a törvénytervezet, a gazdaság újraindítására vonatkozó rendeletbe mégis belekerült az LMBTQ- közeli szervezetek anyagi támogatása. Blaszfém tartalmakat közzétevő és a pedofíliát népszerűsítő szervezetek is több százezer eurót zsebelhettek be (Arcigay Bologna, Mario Mielei). A belügyminisztérium által közzétett hivatalos adatok azonban nem igazolják a vészhelyzetet. Az elmúlt nyolc évben Olaszországban 197 személyt ért nemi hovatartozása miatt diszkrimináció. 

Forrás: Lanuovabq

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.