Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lapozó: Összeül a spanyol nemzetbiztonsági tanács az orosz támadás miatt

Évente hétszázmillió eurót költ a francia állam a börtönök migránsbűnözőire · Texasban törvényellenes a gyerekek nemváltoztató műtétje · A világbajnok svéd magasugró pedofilokra vadászik.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 02. 24. 18:00
Fotó: RLOc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évente hétszázmillió eurót költ a francia állam a börtönök migránsbűnözőire

A francia büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának utolsó összesítése szerint a franciaországi börtönökben raboskodó elítélteknek már 25 százaléka külföldi személy.

Tavaly októberig pontosan 17 198 migránsbűnöző ellátásáról kellett a francia államnak gondoskodnia, ráadásul az elítélt migránsok többségével szemben az ország elhagyására felszólító végzés is érvényben van. Az elítéltek több mint fele afrikai származású, elsősorban algériai, marokkói és tunéziai, de szép számmal akadnak európaiak, dél-amerikaiak és ázsiaiak is. Az elítélt bevándorlók aránya tíz éve folyamatosan nő, ugyanis 2011-ben a franciaországi raboknak még „csak” 17,2 százaléka volt külföldi. A raboskodó migránsok ellátása évente több mint hétszázmillió eurójába (azaz 248 milliárd forinttal megegyező összegbe) kerül a francia államnak, ami naponta és migránsonként hozzávetőleg 110 eurót (csaknem napi negyvenezer forintnak megfelelő összeget) jelent. A büntetés-végrehajtási parancsnokság által közölt összegek magukba foglalják a rabok élelmezését, a rezsiköltségeket, az őrzésükhöz szükséges személyzet költségét, de nem tartalmazzák a börtönépületek természetes amortizációját, a szándékos rongálásokból eredő károkat vagy a pereskedések költségeit.

Forrás: Valeursactuelles.com

Texas államügyészi hivatala törvényellenesnek mondta ki a gyerekek nemváltoztató műtétjét

Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott hivatalos levélben szólította fel Texas családügyi és gyermekvédelmi hivatalát, hogy indítson vizsgálatot azoknak a gyermekeknek az ügyében, akiken nemet megváltoztató beavatkozásokat hajtottak végre az államban.

A kormányzó utasításának közvetlen előzménye, hogy Texas államügyészi hivatala a kiskorúak nemét megváltoztató beavatkozások mindegyikét – a hormonális kezelésektől kezdve a sebészeti beavatkozással végrehajtott sterilizáción keresztül az egészséges testrészek masztektómiájáig (műtéti eltávolításáig) – az állam törvényeivel ellentétesnek, azaz bűncselekménynek mondta ki. Abbott a vizsgálat elrendelésével egy időben jelezte – utalva a főállamügyész, Ken Paxton állásfoglalására –, hogy minden olyan orvos, ápoló és tanár, akinek tudomása volt a közvetlen környezetében lévő gyermek nemváltoztató beavatkozásairól, de nem jelentette azt, büntetőjogi felelősségre vonható.

A kormányzó emlékeztette a családügyi és gyermekvédelmi hivatalt, hogy azokat a szülőket is felelősségre kell vonni, akiknek a gyermekén ilyen beavatkozásokat végeztek, csakúgy, mint a kezeléseket és a műtéteket elvégző intézményeket is. 

Forrás: Bebreitbart.com

A világbajnok svéd magasugró pedofilokra vadászik 

Az 1980-as évek sportolócsillaga, a svéd magasugró világbajnok, a háromszoros olimpiai érmes Patrik Sjöberg – akinek 1987-es világrekordját Európában a mai napig nem tudták megdönteni – most egész más területen szeretne sikereket elérni. Bő tíz éve jelent meg könyve, amelyben lerántotta a leplet nevelőapjáról és edzőjéről, akik szexuálisan bántalmazták őt gyermekkorában. Amit nem láttál című írására többször is hivatkoznak a pedofíliáról szóló nyilvános vitákban. Televíziós műsorokban szorgalmazta, hogy Svédország is vezessen nyilvános nyilvántartást a pedofíliáért elítélt bűnözőkről, az egyik országos napilapot pedig élesen bírálta, mert pedofil embereket népszerűsített a közösségi oldalán. Most Sara Nilsson újságíróval közösen eredt a pedofilok nyomába. Módszerük az, hogy 15 éven aluli gyerekeknek adják ki magukat az interneten, majd találkozót beszélnek meg a pedofilokkal, amit videóra vesznek és honlapjukon tesznek közzé. Tavaly augusztus óta ötven pedofillal találkoztak, akik 27 és 75 év közöttiek voltak. Többségük kislánnyal akart „randevúzni”, de Sjöberg szerint a kisfiúk helyzete sem sokkal jobb, ráadásul a pedofilok nagyon fiatal gyerekekre is vadásznak. Nilsson pedig arról beszélt a Samnytt hírportálnak, hogy módszerük nem agresszív: gyermekjogi aktivistáknak tartják magukat, akik többek között elmagyarázzák azon embereknek, akik gyermekeket keresnek szexuális céllal, hogy kérjenek segítséget pedofil cselekedeteik beszüntetéséhez.

Forrás: Samnytt 

Patrick Sjöberg és Sara Nilsson pedofilt leplez le Stockholmban (Forrás: Facebook/képernyőfelvétel)

Összeül a spanyol nemzetbiztonsági tanács az orosz támadás miatt

A Zarzuela-palotába hívott össze találkozót VI. Fülöp spanyol király, amelyen a miniszterelnök, Pedro Sánchez is részt vesz. Az ülésen elemezni fogják Oroszország támadását Ukrajna ellen, valamint az utána kialakult helyzet lehetőségeit is. Azt már a megbeszélés előtt jelezték közleményükben, hogy nem értenek egyet az offenzívával. A spanyol kormány szerint a lépés teljesen indokolatlan volt, valamint kirívóan megsértette a nemzetközi jogokat és kockára tette a globális biztonságot és stabilitást. Spanyolország egyúttal követeli a támadások azonnali leállítását, még mielőtt az áldozatok száma megsokszorozódna. A kormányfő az értekezlet után sajtótájékoztatót tart a fejleményekről, ezután Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen az uniós vezetők találkozóján, amelyen az orosz támadásra adott válaszlépéseket vitatják meg. Sánchez a Twitteren már nyíltan elítélte Oroszország agresszióját. Azt írta: továbbra is szoros kapcsolatot tart fenn az Európai Unióval és a NATO-val a válaszlépések koordinálásához, majd hozzátette, hogy mélyen elítéli az oroszok agresszióját Ukrajnával szemben, kormánya pedig szolidaritást vállal az ukrán néppel és vezetőikkel.

Ukrajnában sorok állnak az üzletek és a bankok előtt, az emberek bunkereket építenek, és próbálnak kijutni lakóhelyükről. A helyzetről egy herszoni spanyol állampolgár tudósított a sajtónak. Mario Garcia elmondta, hogy az emberek bizonytalanok, elsősorban pénzt és élelmet akarnak szerezni, mert nem tudják, hogy mi fog történni.

Forrás: 20minutos.es, www.rtve.es, twitter.com

Borítókép: A Zarzuela-palota (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.