Eltussolta volna egy brit kórház, hogy nemi erőszakot követtek el egy betegen

Egy transznemű nő megerőszakolt egy másik nőt egy brit kórházban, az intézmény vezetői azonban azt mondták a rendőrségnek, hogy az általuk vizsgált szexuális zaklatás nem történhetett meg, mert csak nők feküdtek az érintett osztályon.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 03. 23. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfinak született, de később nővé operáltatott transznemű beteg megerőszakolhatott egy másik nőt egy brit kórházban. 

A transznemű beteg azért kerülhetett a kórház női osztályára, mert a hatályos szabályok szerint az intézményben azt veszik figyelembe, hogy ki milyen neműnek vallja magát.

A gyanú szerint a transz beteg a vele egy osztályon lábadozó nővel erőszakoskodott. Az áldozat később maga jelentette a rendőrségen a támadást, a vizsgálat során azonban a kórház megpróbálta elbagatellizálni az ügyet. A vezetőség azt mondta ugyanis a rendőröknek, hogy az említett osztályon nem történhetett nemi erőszak, mivel csak női betegeik voltak a támadás feltételezett napján – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A kórház vezetése annak ellenére állította ezt, hogy a biztonsági kamerák felvételei és az ott dolgozók beszámolói is alátámasztották a gyanút.

Eleinte azt sem voltak hajlandók elárulni, hogy az osztályon volt egy transznemű nő, aki biológiailag még mindig férfi volt.

– Közel egy évbe telt, amíg a kórház elismerte, hogy egy férfi volt az osztályon, és igen, ez a nemi erőszak megtörtént. Ez idő alatt az áldozat az idegösszeomlás szélére került, mert olyan rettenetes sokk volt, hogy nem hisznek abban, hogy megerőszakolták a kórházban

– mondta Emma Nicholson konzervatív képviselő egy parlamenti vita során. A politikus kifogásolta, hogy „a jogi definíció szerint nemi erőszakot csak egy fizikailag ép férfi követhet el”, de azzal sem értett egyet, hogy „a nemi alapú jogok helyett a társadalom egy speciális rétegének adnak elsőbbségi jogokat”.

Az Egyesült Királyságot – az Egyesült Államok mellett – gyakran kritizálják a transzkérdésekkel kapcsolatos törvények lazasága miatt. A kérdés a börtönökben is újra és újra feltevődik olyan területeken, ahol a transznemű nőket teljes mértékben biológiailag női rabokként kezelik és a női rabokkal együtt helyezik el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.