Lapozó: Putyin meggyilkolására szólítja fel az oroszokat az amerikai szenátor

A svéd közmédia szerint Magyarország kitett magáért a menekültek fogadásával · Dánia készen áll menekülteket átvenni Magyarországtól, Lengyelországtól és Romániától · Belgiumban már hetvenen kérték felvételüket Ukrajna nemzetközi légiójába.

Forrás: MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM2022. 03. 04. 14:00
Graham, Lindsey
Washington, 2020. október 12. Lindsey Graham, az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának republikánus párti elnöke Amy Coney Barrett amerikai legfelsõbb bírósági bírójelölt szenátusi meghallgatásán a kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. október 12-én. MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch Fotó: Kevin Dietsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd közmédia szerint Magyarország kitett magáért a menekültek fogadásával

A svéd média ezúttal pozitív példaként mutatta be Magyarországot. A köztévé Morgonstudio nevű reggeli műsorában bejelentkező tudósító azt mondta, Budapest és Magyarország igazán kitett magáért. A tudósító a Nyugati pályaudvarról jelentkezett be, ahol elmondta, rendszeresen érkeznek oda vonatok menekültekkel. A pályaudvar egy részén végigsétálva megmutatta az önkénteseket, akik információval, élelmiszerrel és tisztálkodási eszközökkel látják el az Ukrajnából érkezőket, majd beszélt arról is, hogy a magyar kormány buszokkal szállítja a menekülteket a különféle szállásokra, például hotelekbe. Külön kiemelte az önkéntesek nagyszerű munkáját és a rengeteg felajánlást. A stúdióban szó esett arról is, hogy a magyar menekültpolitika szigorú és korlátozó, de most, hogy szomszédos országról van szó – amely háborúban áll – a magyar kormány és az emberek nagyon sok segítséget adnak. 

Kép: svt.se

Fotó: SVT

Dánia készen áll menekülteket átvenni Magyarországtól, Lengyelországtól és Romániától

– Lenyűgöző, ahogy Lengyelország, Magyarország és Románia segítséget nyújt annak a több százezer ukránnak, aki az elmúlt héten kényszerült elmenekülni hazájából az orosz invázió elől – mondta a dán külügyminiszter. – Meg kell veregetnünk ezen országok vállát, mert rendkívül szép munkát végeznek – fogalmazott Mattias Tesfaye. A külügyminiszter hozzátette, Dánia készen áll arra, hogy segítsen ezen országoknak a menekültek befogadásában. – Vannak bevetett ágyaink, és készen vagyunk még többet rendelkezésre bocsátani, ha szükség lenne rá – mondta a skandináv ország minisztere Brüsszelben. 

Forrás: DR

Belgiumban már hetvenen kérték felvételüket Ukrajna nemzetközi légiójába

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij múlt hét végi felhívása óta Ukrajna belgiumi nagykövetségén már több mint hetvenen kérvényezték felvételüket az ukrán honvédelem által szervezett nemzetközi légióba. A jelentkezők között belga, olasz, francia, marokkói és luxemburgi állampolgárok is vannak, közülük sokan hamarosan el is indulnak a háború sújtotta területekre. Annak ellenére, hogy Belgium külügyminisztériuma senkinek sem tanácsolja a részvételt a háborúban.

Marten Zwanenburg, az Amszterdami Egyetem hadijogi professzora szerint egy semleges ország nem akadályozhatja meg, hogy civil – katonai háttérrel nem rendelkező – állampolgárai részt vegyenek egy másik nemzet fegyveres konfliktusában, azonban nem is toborozhat civileket bármelyik háborús fél segítése érdekében. Ezért – Zwanenburg szerint – a belga állampolgárok számára jogi akadálya nincs a harcokban való részvételnek, azonban arra figyelmeztet, hogy ez a döntés súlyos következményekkel járhat az önkéntesekre nézve. 

Forrás: vrt.be

Putyin meggyilkolására szólítja fel az oroszokat az amerikai szenátor

Lindsey Graham, az amerikai szenátus republikánus tagja Twitteren szólította fel a Vlagyimir Putyin környezetében dolgozókat az orosz elnök elleni merényletre.

„Él-e Oroszországban is egy Brutus? Van-e az orosz hadseregnek a német ezredesnél, Stauffenbergnél hatékonyabb, ügyesebb tisztje? Az egyetlen módja, hogy ennek az őrületnek véget vessünk az, ha kiiktatjuk ezt a fickót. Aki erre vállalkozik, nagy szolgálatot tenne országának és az egész világnak” – írta Graham szenátor Twitter-üzenetében. A Julius Caesar ellen sikerrel elkövetett és Adolf Hitler ellen megkísérelt merényletekkel szimbolizált javaslatát Graham azután publikálta a Twitteren, miután a nemzetközi híradások beszámoltak arról, hogy a harcok közben lángra kapott Európa legnagyobb atomerőműve az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen. Szerdán Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egy interjúban szintén kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fizikai kiiktatása lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének.

Forrás: nypost.com ,twitter.com

Borítókép: Lindsey Graham, az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának republikánus párti elnöke (Fotó: MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.