Lapozó: A hét éve Németországban élő migránsok többsége még mindig segélyekből él

Belga szakértők a majomhimlő elleni védőoltás felvételét javasolják · Olaszországban a maffiózóknak is folyósítják a polgári alapjövedelmet · Újra szervezetten utazhatnak az afrikai állampolgárok Spanyolországból Marokkóba · Németországban a hét éve érkezett migránsok közül kilencszázezer még mindig segélyekből él. Nemzetközi lapszemle a Mediaworks–Hírcentrum külföldi tudósítóitól.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 06. 15. 15:21
Darek
Hannover, 2016. április 14. Egy Németországban menedékjogot kapott, Darek nevû szíriai menekült (b2) német nyelvtanfolyamon vesz részt társaival egy hannoveri nyelviskolában 2016. április 14-én. A német vezetés ezen a napon bejelentette, hogy törvényt dolgoznak ki a menedékkérõk és menekültek beilleszkedésérõl, a munkaerõpiaci integrációjuk elõmozdításáért. (MTI/EPA/Julian Stratenschulte) Fotó: JULIAN STRATENSCHULTE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belga szakértők a majomhimlő elleni védőoltás felvételét javasolják

Belgium legfelsőbb egészségügyi tanácsa kedden publikálta a majomhimlő terjedésének megfékezésére kidolgozott útmutatását. A testület a fekete himlő elleni védőoltás felvételét javasolja mindazoknak, akik gyermekkorukban nem kapták meg az oltóanyagot.

A tanács azokat is az immunizációra szólítja fel, akikről bebizonyosodik, hogy majomhimlővel fertőzött emberek kontaktjai. Számukra az oltás felvétele az érintkezést követő négy napon belül szükséges. Az egészségügyi tanács a himlő elleni oltást javasolja azoknak a belgáknak is, akik gyermekekkel, legyengült immunrendszerű emberekkel, várandós vagy szoptatós anyákkal vannak szoros kapcsolatban. Ezeknek az érzékeny csoportoknak (gyermekeknek, kismamáknak, legyengült immunrendszerű betegeknek) ugyanakkor azt írja elő, hogy majomhimlő-fertőzés gyanúja esetén először mindenképpen orvossal konzultáljanak a himlőoltás automatikus felvétele helyett. Az ő esetükben az orvosok egyénenként döntenek majd a szérum beadásáról vagy annak mellőzéséről.

Forrás: rtl.be

A maffiózóknak is folyósítják a polgári alapjövedelmet Olaszországban

Huszonnégy maffiózót tartóztatott le a palermói rendőrség, akikről kiderült, hogy hivatalosan a polgári alapjövedelemből éltek. Kábítószer-forgalmazás, pénzmosás és rablás gyanújával tartóztatták le a szicíliai Cosa Nostra bűnbanda tagjait. A kivizsgálások szerint a Santa Maria di Gesú elnevezésű szervezethez tartoznak. A letartóztatott személyek közül huszonegyet börtönbe csuktak, hármat pedig házi őrizetben tartanak. Az utólagos kivizsgálásokból arra is fény derült, hogy az élelmiszer- és szórakoztatószektorban dolgozó helyi vállalkozók is együttműködtek a bűnbandákkal. Két kereskedő vállalkozását függesztették fel a helyi hatóságok. A nyomozások legmegdöbbentőbb eredménye az volt, hogy a maffiatagok és családjuk évek óta igénybe vették az Öt Csillag Mozgalom által kezdeményezett polgári alapjövedelmet.

Forrás: ilmessaggero.it

 

Újra szervezetten utazhatnak az afrikai állampolgárok Spanyolországból Marokkóba

Rabat és Madrid megegyeztek egymással, így szerdán újraindították az úgynevezett szorosátkelési műveletet, melynek keretében ismét több millió, Spanyolországban és Európa más országaiban élő afrikai térhet haza saját kontinensére. Az útvonalat 2020-ban a koronavírus-járvány miatt szüntették meg, majd 2021-ben a Marokkó és Spanyolország között kirobbant diplomáciai konfliktus miatt nem nyitották újra, ezzel pedig milliók közlekedését nehezítették meg. Az újraindításban az állambiztonsági erők mintegy 15 ezer tagja vesz részt. 2019-ben, a művelet utolsó évében összesen több mint 3,3 millió ember kelt át a Gibraltári-szoroson keresztül Észak-Afrikába. Az útvonal újraindítása gazdasági fellendülést is jelent Spanyolországnak, hisz az országon átutazó afrikaiak korábban is rengeteg pénzt költöttek el az út menti éttermekben és benzinkutakon. A hajók öt kikötőből indulnak majd útnak, köztük Gibraltárból és Almeríából. Utóbbi esetében legkevesebb 600 ezer utassal számolnak az idei, szeptember 15-ig tartó szezonban.

Forrás: cope.es

 

Németországban a hét éve érkezett migránsok közül kilencszázezer még mindig segélyekből él

A német foglalkoztatási hivatal által közzétett adatokból kiderül, hogy a 2015–2016-os migránshullámmal 1,6–1,8 millió illegális bevándorló érkezett Németországba, és közülük 893 ezer menedékkérő kapja jelenleg is a Hartz IV néven közismert szociális segélyt. Az adatokat az Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselője, René Springer kérte ki.

A többnyire szír, afgán, szomáliai, iraki, iráni, eritreai, pakisztáni és nigériai migránsok közül mindössze 460 ezernek van munkahelye. Az aktívak mindössze 43 százalékának van az európai érettségi bizonyítványnak megfelelő végzettsége. Ennek következtében a munkát vállalt migránsok több mint fele képesítést nem igénylő fizikai munkát végez, ezért alacsony jövedelme miatt többségük továbbra is szociális ellátásban részesül. A beszámoló szerint a nem dolgozók közül 235 ezer menedékkérő kap munkanélküli-segélyt, 437 ezer migránsnak pedig a munkakeresési támogatást folyósítják. Míg napjainkban a német állampolgároknak mindössze 5,6 százaléka részesül valamilyen szociális segélyben, a menedékkérő migránsoknak hozzávetőleg 50 százaléka. A szír állampolgárságú migránsok között a segélyezettek aránya pedig majdnem eléri a 60 százalékot.

A német állampolgársággal nem rendelkező személyek számára kifizetett szociális támogatások összege 2007 óta megduplázódott, és 2020-ban már elérte a 13 milliárd eurót, miközben a külföldiek integrálása kudarcot vallott. A németországi átképzését igénylő huszonötezer menedékkérőből ugyanis 15 ezer még mindig nem helyezkedett el. A német adófizetők a második legmagasabb jövedelemadót fizetik a világon. Egyes balliberális kormánytagok pedig eközben azt szorgalmazzák, hogy minden menedékkérő alanyi jogon, érkezése pillanatától részesülhessen támogatásban, valamint azután is, hogy menedékkérelmét a hatóságok már elutasították (és a segélyezett ennek ellenére az országban maradt). A törvénymódosítással a német állampolgárok szociális támogatása – havi 450 euró – megegyezne az országból kiutasított illegális bevándorlók támogatásával.

Forrás: europeanconservative.com

Borítókép: Németországban menedékjogot kapott szíriai menekültek németnyelv-tanfolyamon vesznek részt egy hannoveri nyelviskolában – a kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Julian Stratenschulte)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.