Lapozó: Kétmillió eurós kampánnyal buzdítják házimunkára a spanyol férfiakat

Kétmillió eurós kampánnyal buzdítják házimunkára a spanyol férfiakat · Újabb hatszáz bevándorló érkezett a hétvégén Olaszországba · Spanyol miniszterelnök: az európai szocialistáknak együtt kell fellépni Putyinnal szemben.

Magyar Nemzet
2022. 10. 17. 17:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmillió eurós kampánnyal buzdítják házimunkára a spanyol férfiakat

Az Irene Montero vezette egyenlőségi tárca egy videós spotból álló reklámhadjáratot indított el még szeptember elején, amelyben azt hangsúlyozták, hogy az erősebbik nem tagjainak lejjebb kell adniuk a férfiasságból, és ki kell venniük a részüket az otthoni munkából és a gyereknevelésből, ugyanis a családon belüli felelősség közös. Irene Montero a kampány bemutatóján kiemelte, hogy fontos a háztartási feladatok megosztása, hogy a párok mindkét tagjának legyen ideje önmagára is és eljárhasson otthonról vagy elolvashasson egy könyvet. A férfiak átnevelésének része a nemi erőszak elleni küzdelem, illetve a férfi-női egyenlőség megteremtéséért zajló harc is. A szocialista kormány koalíciós partnere kiemelte, hogy ennek előmozdítása vitathatatlanul megköveteli a férfiak aktív részvételét az ilyen típusú programokban. A többmilliós, a férfiakat háztartási munkára nevelő kampány célja, hogy a jelenleginél egészségesebb, erőszakosságtól és agressziótól mentes férfitársadalom épüljön fel Spanyolországban.

Forrás: vozpopuli.com

Újabb hatszáz bevándorló érkezett a hétvégén Olaszországba

Az őszi hónapokban sem csökken a migrációs nyomás Olaszországban. Továbbra is tömegesen érkeznek a dél-olasz partokra és szigetekre az illegális bevándorlók. Az elmúlt 72 órában hatszázan léptek partra, a migránsok halászhajók és gumicsónakok fedélzetén szelték át a Földközi-tengert. Rekordot döntött idén a Calabria tengerpartjain kikötő migránsok száma. A félsziget keleti partszakaszát, Puliát és a középső Calabria tartományt elsősorban afgán, szíriai, iraki és iráni származásúak veszik célba. Lampedusa bevándorlóközpontja továbbra is túlzsúfolt, jelenleg hétszázan vannak a 350 fő befogadására alkalmas létesítményben. A nyári hónapokban az elhelyezettek száma elérte a kétezer főt is. Közben két civil szervezet hajója jelezte kikötési igényét. A Geo Barens és a Nadir újabb 250 bevándorlót szállítanának Olaszországba. A belügyminisztérium hivatalos adatai szerint az év eleje óta 75 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába. A Giorgia Meloni vezetésével alakuló olasz kormány elsőrendű feladatának tartja az illegális bevándorlás megfékezését, akár hajóblokád felállításával is. Arról azonban még nincsenek pontos információk, hogy ki vezeti majd a belügyi tárcát.

Forrás: ilgiornale.it

Spanyol miniszterelnök: az európai szocialistáknak együtt kell fellépni Putyinnal szemben

Pedro Sánchez szombaton, az Európai Szocialista Párt kongresszusán elmondott beszédében ragaszkodott ahhoz, hogy egységes választ kell adni az orosz elnök által indított háborúra, és különbséget kell tenni a „megtámadott és az agresszor” fél között. Ismét hangsúlyozta, hogy véleménye szerint kizárólag Putyin felelős a háborúért. Sánchez a találkozón az energiaválságról is beszélt. Kiemelte, hogy be kell avatkozni az energiapiacon, mert ami jelenleg működik, az nem fenntartható. Ezzel együtt ismét jelezte a Katalóniából induló és a Pireneusokon keresztül Franciaországba érkező MidCat-gázvezeték megépítésének szükségességét, melyet a német kormány is támogat. Sánchez elmondta azt is, hogy az energiaválság kezelése érdekében olyan reformra van szükség, amely magában foglalja a gáz árának a lehető leghamarabbi elválasztását a villamosenergia árától, valamint hangsúlyozta a zöldátállás fontosságát is.

Forrás: rtve.es

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.