Mégsem ünnepelt Törcsváron Elon Musk

Több román lap is úgy értesült, hogy a világ leggazdagabb embere nem lépett be az országba.

Magyar Nemzet
2022. 10. 31. 14:08
MUSK, Elon
Grünheide, 2021. augusztus 13. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul Fotó: Patrick Pleul
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem vett részt a világ leggazdagabb embere, Elon Musk az erdélyi luxusbulin – adta hírül mások mellett a Libertatea román hírportál. 

A lap belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva úgy fogalmazott, hogy „sem Angelina Jolie, sem Elon Munk nem lépett be az országba”. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a Főtér.ro hírportál értesülései szerint Halloween alkalmából Törcsváron rendeztek egy mintegy 300 fős partit, amelyen több prominens személy is részt vett, köztük Peter Thiel (a PayPal alapítója), Larry Page és Sergey Brin (Google-alapítók) valamint Luke Nosek (Hotmail-alapító). 

Azonban, mint az most kiderült, Elon Musk mégsem vett részt az eseményen.

A minden beszámoló szerint impozáns partira a résztvevők limuzinokkal és luxusterepjárókkal érkeztek különféle jelmezekbe öltözve. A hangulatért nem csak a megfelelő zene, hanem élőhalottnak beöltözött színészek is gondoskodtak. A partin a főétel sáfrányos kacsasült volt tökkel, de siitake gomba savanyított hagymával és burgonyapüré illetve sült krumpli is szerepelt az étlapon romániai szarvasgombával, és ötputtonyos tokaji aszút is felszolgáltak.

Törcsvár polgármestere, Ioan-Cosmin Feroiu több román hírportálnak is úgy fogalmazott: „mivel mindenki maszkban volt, vagy ki volt festve, a saját édesanyámat sem vettem volna ott észre.” A politikus szerint a parti – Musk jelenlétével vagy nélküle – hatalmas esemény, remek promóció, amely a településre irányította a világ figyelmét.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án (Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.