„Nevükön kell nevezni a dolgokat” – Ferenc pápát az abortuszról és a szexről is kérdezték a fiatalok

Egy dokumentumfilm tanúsága szerint fiatalok kérdezték tabutémákról a 86 éves egyházfőt.

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner2023. 04. 08. 8:00
FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. június 22. Ferenc pápa a Családok Világtalálkozójának nyitóeseményén, a Családok Fesztiválján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. június 22-én. MTI/EPA/ANSA/Vatikáni Média Fotó: Vatikáni Média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszas éveik elején járó fiatalok kérdezhették Ferenc pápát különböző témákban, a beszélgetéseket pedig a Disney+ „A pápa válaszol” című dokumentumfilmje foglalta össze.

Szóba került az LMBTQ-jogoktól kezdve az abortuszon, a pornóiparon, a szexen, a hit témakörén át a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélésekig számos kérdés, amelyekről az egyházfő beszélgetett a fiatalokkal.

Szexuálisan kifejezni magadat egy gazdagító dolog. Tehát bármi, ami elvon ebből a valódi szexuális kifejezésből, csökkenti az embert, és kimeríti ezt a gazdagságot 

– vélekedett a pápa a fiataloknak a pornográfia kapcsán.

 

 A szex az egyik legszebb dolog, amit Isten adott az embernek

 

– idézte Ferenc pápát a Reuters cikkét szemléző Mandiner.

Az egyházfő még egy korábbi alkalommal azt mondta, hogy az egyháznak az LMBTQ-embereket is be kell fogadnia, és ezt a véleményét most is elismételte.

Az abortuszról is kérdezték, a témával kapcsolatban úgy vélekedett, az abortuszon átesett nőket segíteni kell, ugyanakkor magát a cselekedet megítélése más lapra tartozik.

„Nevükön kell nevezni a dolgokat. Egy dolog továbbkísérni azt a nőt, akinek volt egy abortusza, és egészen más dolog igazolni a tettét” – idézte Ferenc pápa szavait a Mandiner, majd hozzátették, az egyházfő megjegyzéseit a L’Osservatore Romano, a Vatikán hivatalos lapja tette közzé a nagyhéten, amely nyílt és őszinte párbeszédnek nevezte a fiatalokkal folytatott beszélgetését.

Borítókép: Ferenc pápa a Családok Világtalálkozójának nyitóeseményén, a Családok Fesztiválján a Vatikán VI. Pál pápa termében 2022. június 22-én. (Forrás: MTI/EPA/ANSA/Vatikáni Média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.