Ukrán szóvivő: Az orosz katonák nem emberek + videó

Az ukrán védelmi erők új, amerikai származású szóvivője szerint az ukránok a szabadságért, az oroszok a zsarnokságért küzdenek.

Magyar Nemzet
Forrás: Twitter2023. 08. 09. 7:49
Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: SILVANO TROTTA OFFICIEL / Twitter)
Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: SILVANO TROTTA OFFICIEL / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudjátok, mi a különbség köztük és köztünk? – kezdte minapi videós bejelentkezését Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán védelmi erők egyik új, amerikai származású szóvivője a Twitteren.

– Nos, azon kívül, hogy mi Ukrajnáért, ezért a zászlóért harcolunk, a szabadságért és az ukrán emberekért, az oroszok a zsarnokságért és a diktatúráért teszik mindezt. Ez egészen egyszerű – folytatta.

Hozzátette:

Mi emberek vagyunk, de ezek a fickók egészen biztosan nem azok.

Bejelentkezése végét Ashton-Cirillo a „Dicsőség Ukrajnának!” (Slava Ukraini) sorral kívánta volna zárni, de helyette azt mondta, hogy „Slav Ukraine”, ami közelebb áll a „slavic Ukraine” kifejezéshez, ami „szláv Ukrajnát” jelent.

Mintarról lapunk is beszámolt korábban, a transznemű Ashton-Cirillo Ukrajnába érkezése előtt a tengerentúlon pénzügyi elemzőként és újságíróként is dolgozott. Tavaly csatlakozott az ukrán erőkhöz, kezdetben a harctéren is feltűnt, ám később megsérült.

Most ő vezeti az Oroszország gyűlöli az igazságot című angol nyelvű műsort, amelynek deklarált célja ellensúlyozni az orosz propagandát az amerikai és európai hallgatóságnak.

Ashton-Cirillo bejegyzése alatti kommentekben olyan hozzászólások is olvashatók, hogy „ez aztán a rasszista gyűlöletbeszéd”, más a szóvivő transzneműségén viccelődött, míg az egyik hozzászóló mint fogalmazott: „a németek 1940-ben ugyancsak nem vették emberszámba az oroszokat, nézd meg, hová jutottak”.

A katonai szóvivő Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is üzent a Telegram-csatornáján. Azt mondta, hogy az orosz elnök már a pokolban van és meg vannak számlálva az órái, és nem kap majd emlékművet, így senki nem fog emlékezni rá. A véres üzenetet a TikTok videómegosztó platformra is feltöltötték az emberek.

@jozseftoth4 Az ukrán katonai erők szóvivője üzent Vlagyimir Putyin nak #haboru ♬ eredeti hang - Érdekes hírek tények

Borítókép: Az amerikai származású Sarah Ashton-Cirillo tavaly óta Ukrajnában harcol, ahol nyíltan vállalja transzneműségét. Állítása szerint ő nem tapasztalt negatívumokat szexuális irányultsága miatt az azonos neműek házasságát elutasító országban. (Fotó: Silvano Trotta Officiel/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.