Zelenszkij repül

Az ukrán elnök bejegyzésében köszönetet mondott a katonáknak az eddigiekért.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 15:28
NATO Holds 2023 Summit In Vilnius

Magányos Zelenszkij
Magányos Zelenszkij VILNIUS, LITHUANIA - JULY 11: Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy and his wife, the First Lady of Ukraine Olena Zelenska participate in a family photo before a dinner hosted by Lithuanian President Gitanas Nauseda at the presidential palace during the NATO Summit, on July 11, 2023 in Vilnius, Lithuania. The summit is bringing together NATO members and partner countries heads of state from July 11-12 to chart the alliance's future, with Sweden's application for membership and Russia's ongoing war in Ukraine as major topics on the summit agenda. (Photo by Yves Herman - Pool/Getty Images) Fotó: Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán légierő napja vasárnap volt, ebből az alkalomból posztolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Facebook-oldalára. Megköszönte a légierő katonáinak önfeláldozó munkáját.

Azt is megmutatta, hogy F-16-os bomberdzseki már van, már csak az áhított repülőgépek hiányoznak ehhez. Mint ismert, az Egyesült Államok hozzájárult, hogy Ukrajna vásároljon ebből a géptípusból, és a pilóták kiképzése is megkezdődött. 

Zelenszkij az ukrán légierő napján 2023. augusztus 6-án.
Forrás: Facebook
Zelenszkij az ukrán légierő napján (Forrás: Facebook)

Volodimir Zelenszkij a Telegram-csatornáján is köszönetet mondott a légierőnek 

Köszönöm mindannyiuknak, ukrán harcosoknak, minden egyes lelőtt orosz rakétát és minden egyes megsemmisített ellenséges drónt!

Egy fotó erejéig elnököktől ellesett laza eleganciával be is ugrott egy repülőgépbe Zelenszkij.

Zelenszkij az ukrán légierő napján 2023. augusztus 6-án.
Forrás: Facebook
 

Bár sokan azt hiszik, hogy a vízvezeték-szereléstől az agysebészetig a YouTube-on minden szakma félóra alatt elsajátítható, az F-16-os pilóták képzése még nem ennyire egyszerű. Az első ukrán pilótákat a jövő év elejére képezhetik ki erre a géptípusra, ahogy arról korábban lapunk is beszámolt. 

Több oka is van annak, hogy nem kapták meg azonnal az áhított F-16-os vadászgépeket az ukránok. Az egyik ok, hogy ez nem egy olcsó géptípus. De valójában óriási presztízsveszteség lenne a gépet gyártó cégnek is, ha a várakozásokkal ellentétben ez sem hozná meg a nagy áttörést. Márpedig kiképzett személyzet nélkül ugyanúgy elégetnék napok alatt ezeket a muníciókat is az ukránok, ahogy azt tették több más fegyverrel is.

Borítókép: Magányos Zelenszkij a vilniusi NATO-csúcson (Fotó: Pool/Getty Images/Yves Herman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.