Mihez kezdenek egy balesetet szenvedő utasszállító repülővel egy búzamezőn? + videó

Megmutatjuk, mi történt a súlyosan megsérült Airbus típusú repülővel.

2023. 09. 12. 20:02
Ubinszkojei járás, 2023. szeptember 12. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott videofelvételrõl készített képen az Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság Airbus A320 repülõgépe a Novoszibirszki területen elterülõ Ubinszkojei járásban 2023. szeptember 12-én, miután súlyos motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre. A Szocsiból Oszkba tartó gép fedélzetén 167 ember, köztük 23 gyermek tartózkodott, senki sem sérült meg közülük. MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy búzamezőn az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, a fedélzeten 159 utassal és hatfős személyzettel. 

Az U6-1383-as járat a Szocsi–Omszk útvonalon közlekedett. A repülőgép riasztást jelzett és leszállást kért a novoszibirszki repülőtéren, majd el is indult abba az irányba. A hiba végül olyan súlyos volt, hogy a pilótáknak egy mezőn kellett letenniük a gépet. 

Az utasok közül senki sem sérült meg komolyabban, a repülőgép törzsében azonban komoly károk keletkeztek. Munkagépekkel szerelték szét a repülőt, hogy elszállíthassák és megvizsgálhassák.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott videófelvételről készített képen az Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság Airbus A320 repülőgépe a Novoszibirszki területen elterülő Ubinszkojei járásban 2023. szeptember 12-én, miután súlyos motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre. A Szocsiból Omszkba tartó gép fedélzetén 167 ember, köztük 23 gyermek tartózkodott, senki sem sérült meg közülük. (Fotó: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.