A briteknél is hazudnak a korukról a migránsok

A magukat gyermeknek valló migránsok több mint fele valójában felnőtt a belügyminiszter szerint.

2023. 10. 02. 4:50
null
Lampedusa, 2023. szeptember 15. Illegális bevándorlók várakoznak a lampedusai kikötõben, hogy a Cassiopea hadihajóval továbbszállítsák õket Olaszország más részeibe 2023. szeptember 15-én. Az elõzõ napokban rekordszámú, mintegy 6400 migráns érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, ezért a helyi vezetés szükségállapotot hirdetett. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Királyság belügyminisztere, Suella Braverman szerint egyes migránsok kijátsszák a rendszert, és sokan hazudnak a korukról, hogy menedékjogot kapjanak az országban.

A politikus elmondta, hogy azokban az esetekben, 

amikor a tisztviselők megvizsgálják a migránsok életkorát, az állítások körülbelül 50 százalékában kiderül, hogy az illegális bevándorlók hazudnak az életkorukról. 

A tárcavezető a héten Washingtonban tartott nagyszabású beszédében a menekültekre vonatkozó nemzetközi szabályok átalakítását követelte, valamint az emberi jogok európai egyezményének reformjáról beszélt.

A rendszerünkkel tehát sokszor játszadoznak, és a keretrendszerünkbe több szigort és szilárdságot kell vinnünk. Valójában pedig elrettentő eszközökre van szükség. Ezért van az, hogy a Ruandával való partnerségünk központi szerepet játszik a probléma megoldásában

– tette hozzá  Suella Braverman, és arra figyelmeztetett, hogy Nagy-Britannia kiléphet az Emberi Jogok Európai Egyezményéből (EJEE). 

A politikus Washingtonban az EJEE reformjáról is beszélt, miközben Rishi Sunak miniszterelnök a La Manche csatornán átkelő migránsokkal küzd, és megpróbálja feléleszteni a migránsok Ruandába való kitoloncolásának tervét.

A kormány a jövő hónap elején háromnapos legfelsőbb bírósági meghallgatásra készül a ruandai terv jogszerűségét eldöntendő.

A legfelsőbb bírósági eljárásra azért került sor, mert a fellebbviteli bíróság júniusban úgy döntött, hogy az illegális migránsok Ruandába küldése nem felel meg az EJEE szerinti brit kötelezettségeknek.

Beszédében Braverman megjegyezte, hogy az EJEE-ből való kilépést korábban Theresa May is követelte belügyminiszterként.

Borítókép: Illegális bevándorlók várakoznak a lampedusai kikötőben, hogy a Cassiopea hadihajóval továbbszállítsák őket Olaszország más területeire (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.