Franciaország: 193 illegális radikalizmus miatt nyilvántartott személy van szabadlábon

Ezreket monitoroznak a titkosszolgálatok Franciaországban radikalizmusuk miatt.

2023. 10. 18. 20:05
null
Washington, 2017. január 4. A washingtoni Nemzetközi Kémmúzeum által 2017. január 4-én közreadott, keltezetlen kép a korábbi szovjet titkosszolgálat, a KGB ügynökei által 1970 körül használt, kabátba rejtett fényképezõgépek egyikérõl. A lencsét a dupla gombsoros kabát jobb oldali középsõ gombjaként álcázták, a kém pedig a kabátzsebbe rejtett, a lencséhez kábellel csatlakozó készülék expozíciós gombja megnyomásával rögzített képeket. Kabátba rejtett modelleket ez idõ tájt nem csupán a Szovjetunióban, de Európában és Észak-Amerikában is széles körben alkalmaztak. (MTI/EPA/Nemzetközi Kémmúzeum) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Fdesouche információi szerint ma 193 illegális radikalizmus miatt Franciaországban nyilvántartott személy szabadlábon van. Közülük 85 személy már nem tartózkodik Franciaországban, aktáikat azonban fenntartják, ha a külföldi hírszerző szolgálatoknak információra van szükségük róluk.

Rajtuk kívül 87 személy ellen már kitoloncolási eljárás folyik, de mivel ők bírósághoz fordultak, így nem lehet őket azonnal kiutasítani. Ez egyfajta „kiskapu”, amit ki is használnak, hogy az elhúzódó eljárások idején továbbra is az országban tartózkodhassanak.

Hat főt tesz ki azok száma, akiknek a származási országa nem akarja, hogy visszatérjenek, ez a helyzet Szíria esetében, amely nem ad ki konzuli útleveleket. Az útlevelek hiányában azonban ezek az emberek Franciaországban rekedt radikálizálódott személyek, és aktív titkosszolgálati megfigyelés alatt állnak.

A lap a francia hatóság, a Belső Biztonsági Főigazgatóság (DGSI) egy volt munkatársával beszélt, akitől megtudták, hogy

egyetlen személy megfigyelése naponta körülbelül tíz embert mozgósít pusztán a terepen, nem számolva a lehallgatásokat.

A volt szakember szerint a biztonsági szolgálatok így is túlterheltek – hisz eddig csak az illegális bevándorlókról szólt a cikk –,  de a belügyminisztérium a közelmúlt eseményeinek fényében elrendelte további 2852 jogszerűen nyilvántartott személy „új, mélyreható vizsgálatát”.

Borítókép: A washingtoni Nemzetközi Kémmúzeum által 2017. január 4-én közreadott, keltezetlen kép a korábbi szovjet titkosszolgálat, a KGB ügynökei által 1970 körül használt, kabátba rejtett fényképezőgépek egyikéről (MTI/EPA/Nemzetközi Kémmúzeum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.