Kiosztotta a palesztinpárti tüntetőket a Hamász-alapító fia + videó

A „Zöld Herceg” szerint a palesztinok többségének elege van a Hamászból.

2023. 10. 28. 13:41
null
Askelón, 2023. október 7. Palesztin rakétatámadásban megrongálódott épületet néznek lakók az izraeli Askelónban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lõtt ki Izrael déli és középsõ részére a Gázai övezetbõl, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültrõl tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszab Hasszán Juszef, más néven a „Zöld Herceg”, a Hamász alapítójának fia Piers Morgan brit újságíró műsorában adott interjút, ahol keményen beleállt a terrorszervezetbe és a nyugati támogatóiba.

Juszef régóta beszél nyilvánosan arról, hogyan nőtt fel egy Hamász-vezér fiaként, bebörtönözték, besúgónak állították be, majd végül Izrael szószólója lett. 

Kifejtette a műsorban, hogy „a Hamász megalakulása óta egyetlen célt tartott szem előtt, Izrael megsemmisítését. Nem titok, hogy a Hamász el akarja pusztítani Izrael Államot. Nem fogadhatják el Izraelt, sem Izrael létjogosultságát.”

A Hamász október 7-i dél-izraeli mészárlásával kapcsolatban a palesztin aktivista azt mondta, hogy bár a támadás mértéke meglepte, a brutalitása nem.

 

Kinyíltak a pokol kapui

Az, hogy a Hamász korlátok nélkül mészárolt le izraelieket, „megnyitotta a pokol kapuit a palesztin nép előtt”. 

Ez az üzenetem a Hamász volt tagjaként, a Hamász egyik alapítójának fiaként: elég ebből. Ha most nem állítjuk meg őket, a következő háború halálosabb lesz

− mondta az interjúban.

Később a műsorvezető kérdésére, miszerint a gázai palesztinok szimpatizálnak vagy támogatják-e a Hamászt, Juszef azt állította, hogy ha a Hamászt végleg elűzik, a gázaiak nemcsak ünnepelni fognak, hanem meg is köszönik azt Izraelnek.

– Gyermekkorom óta hallom a történeteket azoktól, akik Palesztina-pártiak és azoktól, akik az úgynevezett „palesztin ügyet” használják. Ők törődnek a legkevésbé a palesztin gyerekekkel és a jövőjükkel. Én vagyok a palesztin gyerekek törvényes képviselője. A bennem lévő gyermek beszél − tette hozzá a férfi. 

A palesztin gyerekeket, a palesztin társadalmat rabul ejtették a bűnözők, és bárki, aki az oldalukra áll, részt vesz a bűncselekményükben

− mondta.

Azt is kifejtette, hogy a Hamász emberi pajzsnak használja a túszokat, útlezárásokat állítanak, hogy megakadályozzák a civilek elmenekülését.

 

Elég a Hamászból!

– Elég vérontásból és elég a részvét azoktól, akiket igazán nem is érdekel. Ők csak fotelharcosok, megrohamozzák a világ fővárosait azt skandálva, hogy: Szabad Palesztina! Szabad Palesztina! Azt sem tudják, mi a fene Palesztina! Én palesztin vagyok! Én pedig azt mondom: elég a Hamászból! – kiáltott fel.

Nem akarunk palesztin államot, én sem akarok palesztin államot. A palesztin gyerekeknek szükségük van oktatásra, biztonságra, életre. Ez kell nekik, ez a fontos. Nincs szükségük egy másik korrupt arab rezsimre

− mondta.

Morgan ezután megkérdezte, hogy az izraeliek a legjobb lépést teszik-e, vagy a légi csapások és a közelgő szárazföldi invázió több palesztin fiatal radikalizálódását kockáztatja?

– El fogjuk távolítani a Hamászt a hatalomból. A Hamász nemcsak Izrael haragját vitte el Gázára, a Hamász magával hozta Isten haragját is. El fogjuk távolítani őket a hatalomból, és bíróság elé állítjuk a vezetőiket. A világ tanúja lesz a büntetésüknek, és mindenki, aki ma az ő oldalukra áll ebben a zavarodottságban, és azt gondolja, hogy amit most mondok, az egy vicc, az meg fogja bánni, hogy a bűnözőknek az oldalára állt, akik megölik a palesztin népet − jelentette ki Juszef.

Borítókép: Palesztin rakétatámadásban megrongálódott épületet néznek lakók az izraeli Askelónban 2023. október 7-én (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.