Megdöbbentő videókon a pusztítás az izraeli háborúban

Rengeteg palesztin és izraeli halt meg az elmúlt három napban a véres harcok miatt.

2023. 10. 09. 19:19
null
Gáza, 2023. október 9. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. MTI/AP/Fatima Shbair Fotó: Fatima Shbair
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katonák, civilek, férfiak, nőt, gyerekek, idősek – senki sem kivétel, ha háborúról van szó, összesen már az ezret is meghaladta a halálos áldozatok száma amiatt a véres háború miatt, amelyet Izrael és a Hamász plesztin radikális terrorista csoport vív egymással szombat óta. Palesztin és izraeli oldalon is óriási a pusztítás. A Hamász váratlanul megtámadta Izraelt, több száz embert meggyilkolva. A terroristák egy propagandavideót is megosztottak elrettentésül.

Ilyen siklóernyőkkel tudtak bejutni az izraeli területekre. Az alábbi videóban a kiképzésüket is végigkövethetjük.

 Az izraeli védelmi erők kíméletlen válaszcsapások sorát mérte a Gázai övezetre, ahonnan érkezett az első támadás. Gázát szinte porig bombázták.

Az izraeli légierő fegyverraktárakat és más célpontokat is megsemmisített a Gáza-övezetben. 

A lakóházak egyetlen pillanat alatt kártyavárként omlottak össze, családok százait maguk alá temetve.

A The Telegraph brit lapnak köszönhetően élőben is követheti a világ, hogy mi folyik Gázában.

Borítókép: Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Fatima Shbair)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.