Palesztin terroristákat pénzel Németország?

A német szakértő kritikát fogalmazott Németország, az Európai Unió és a nemzetközi közösség ellen is.

2023. 10. 08. 20:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász terrorakciójáért Németország is felelős. Legalábbis közvetetten felel érte – írta a Die Weltben megjelent véleménycikkében Michael Wolffson történész-újságíró. A német szakértő írására az Origó figyelt fel. Mint megjegyzik, Berlin már hosszú évtizedek óta pénzeli a palesztin tankönyveket. Azokban a kiadványokban viszont Izrael elpusztításáról is írnak. A szerző szerint a németek közvetve terrorszervezeteket is támogatnak.

A Hamász palesztin terrorista csoport harcosai úgy viselkednek ebben a háborúban, ahogyan azt évtizedek óta beléjük programozták: zsidókat gyilkolnak. A német pénz nemcsak a palesztin tankönyvekbe áramlik, hanem a palesztin terrort tömegesen támogató szervezetekbe is, legalábbis közvetve – jegyzi meg a szerző.

Wolffson hozzátette, hogy a palesztinoknak számos lehetőségük volt arra, hogy elérjék céljukat: egy saját államot. A történész emlékeztetett arra is, hogy 1978-as Camp David-egyezmény ellen sokat tett Helmuth Schmidt szociáldemokrata kancellár.

A történész kiemelte: Ciszjordániában abban az időben 1900 zsidó telepes élt, ma közel hétszázezren vannak.

Izrael az 1993-as oslói megállapodásban megnyitotta az utat a kétállami megoldás felé. A válasz Palesztinából: terror

– írja Wolffson. A német szakértő emlékeztetett arra is, hogy 2000-ben Camp Davidben Ehud Barak akkori izraeli miniszterelnök felajánlotta a palesztinoknak Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem 97 százalékát fővárosként. Erre a válasz pedig a második palesztin felkelés volt Izrael ellen – írja az Origó. 

A palesztinok azt a háborút elvesztették, Izrael mégis teljesen kivonult a Gázai övezetből. 

Wolffson éles kritikát fogalmazott az írásában Németország, az Európai Unió és a nemzetközi közösség ellen is, s felteszi a kérdést, 

vajon mit kapott Izrael a Gázai övezettől? Rakétákat szárazföldre.

– írja Wolffson.

A történész rámutatott arra is, hogy a német tudományos-művészeti világ mennyire antiszemita. Felhívta a figyelmet arra is, sőt szégyenteljesnek nevezte, hogy Olaf Scholz német kancellár hallgatott, amikor a jelenlétében Mahmud Abbász palesztin elnök arról beszélt, hogy Izrael ötven holokausztot követett el már a palesztinok ellen – írja az Origó.

Borítókép: Izraeli rendőrség készenlétben Askelon közelében 2023. október 8-án. (MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.