Sokkoló: négymillió illegális migránst engedett be az Egyesült Államokba Biden

Elnöksége első 26 hónapjában nagyjából négymillió illegális migránst szabadított rá az amerikai közösségekre Joe Biden elnök kormányzata – mutatott rá egy republikánus képviselők által összeállított jelentés.

2023. 10. 11. 15:59
Ciudad Juarez, 2023. július 26. Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvõ Ciudad Juareznél 2023. július 25-én. MTI/EPA-EFE/Luis Torres Fotó: Luis Torres
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-adminisztráció hivatalnokai révén 2021 januárja és 2023 márciusa között legalább 2 148 738 illegális migráns jutott be az Egyesült Államok területére – áll abban a jelentésben, amelyet a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke, Jim Jordan ohiói képviselő és a bevándorlási albizottság vezetője, Tom McClintock kaliforniai képviselő adott ki. Az anyagnak a beszédes A bideni határválság címet adták – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

A fenti számhoz jön még az a több mint 200 ezer ember, akik a kegyelmi program révén léphetnek be az országba. Végül 1,7 millióra becsülik azok számát, akik egyszerűen elkerülték a határőrök vigyázó szemét.

Ha összeadjuk a fenti számokat, kiderül, hogy bő két év alatt mintegy négymillió illegális migránst szabadított rá az országra a Biden-kormányzat.

Ugyanezen idő alatt legalább hárommillióan érkeztek az Egyesült Államokba legális úton vagy ideiglenes munkavállalóként. Ez a két év alatt mintegy hétmilliós létszám gyakorlatilag megegyezik az ugyanennyi idő alatt regisztrált születések számával az országban.

Ráadásul a jelenlegi vezetés a kitoloncolások érdekében sem tesz lépéseket. „A Biden-kormányzatnak az Egyesült Államokba engedett illegális bevándorlók 99,73 százalékát nem sikerült bevándorlási bírósági eljárás útján eltávolítania Biden elnök első 26 hivatali hónapja alatt” – áll a képviselők jelentésében.

Mint arról beszámoltunk, a Fox News amerikai televíziós hálózat által közzétett adatok alapján csak szeptemberben 260 ezren léptek át az Egyesült Államok déli határát – márpedig ha ez igaz, az új rekordot jelent az ország történetében.

A tarthatatlan állapotok már a demokraták türelmét is kikezdték.

Azt akarjuk, hogy korlátozzák, hogy kik jöhetnek át a határon. Jelenleg túlságosan nyitott. A világ minden tájáról érkező emberek átjutnak, egyszerűen csak azt mondják, hogy menedékre van szükségük

− idézte Kathy Hochult, New York állam korábban a migrációt oly lelkesen támogató kormányzóját a Fox News.

Míg Joe Biden egyik első elnöki intézkedésével leállította az elődje, Donald Trump által megkezdett  kerítés építését a mexikói határon, a napokban belbiztonsági minisztere, az egyébként kubai bevándorló és lelkes bevándorláspárti Alejandro Mayorkas bejelentette, hogy 

mégiscsak felépítenek egy nagyjából 27 kilométeres szakaszt a Rio Grande völgyében, ahol különösen elfajult a helyzet.

Az Egyesült Államok és Mexikó határa azonban 3200 kilométer hosszú.

Borítókép: Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvő Ciudad Juareznél 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Luis Torres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.