A Hamászt ünnepelteti a vevőkkel az egyik ausztrál üzletlánc

A Kmart marketingesei viccesek akartak lenni, de durván félresikerült a küldetés.

2023. 11. 17. 14:47
Berlin, 2023. november 8. Az áldozatokra emlékezõk égõ mécsesekbõl formázott Dávid-csillaga a berlini Brandenburgi kapu elõtt 2023. november 7-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kmart az egyik legjövedelmezőbb diszkontáruház Ausztráliában, több mint háromszáz üzlettel. A napokban a polcokra került egy vitatott karácsonyi táska, amelynek a felirata óriási botrányt okozott. Az üzletlánc vicces szójátékkal akarta reklámozni a zsákot, ezért a „ham”, azaz a „sonka” szót összemosták a „christmas”, azaz „karácsony” szóval. Arcpirító megoldásként a „Ham-mas” szójáték jött ki, ami az izraeli–palesztin háború árnyékában egyáltalán nem olyan vicces, mint amilyennek szánhatták az üzletlánc marketingesei. Az emberek fejében joggal vetődött fel a kérdés, hogy a munkatársak miért engedték egyáltalán forgalomba hozni a terméket.

Az Ausztrál Zsidó Szövetség ugyan elismerte, hogy a szlogent az áruházlánc szójátéknak szánhatta, de azt állította, hogy a termék félresikerült. A szövetség a panasztevése után egy órával frissítést adott ki a fejleményekről, amiben jelezték: az üzletlánc vezetése megkereste őket, hogy a körülbelül 1500 forintnak megfelelő összegért árult táskát kivonják a forgalomból.

Az üzletlánc fenntartójának egy szóvivője, elismerve az eset helytelenségét, úgy fogalmazott, hogy ezúttal tévedtek, és fenntartás nélkül elnézést kérnek.

 

Borítókép: Az áldozatokra emlékezők égő mécsesekből formázott Dávid-csillaga a berlini Brandenburgi kapu előtt 2023. november 7-én (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.