Lujza 2024. március 2.
logo

Robbantássorozat Kijevben, Oroszország tagad

Magyar Nemzet
2023.11.25. 07:39 2023.11.26. 19:31
Robbantássorozat Kijevben, Oroszország tagad

Az ukrán Zerkalo Nedeli, Ukrajna egyik legbefolyásosabb elemző hetilapja jelentett Telegram-csatornáján robbantássorozatot Kijevből.

Kijev, ismét hangos robbanások sorozata

– írja a hetilap. Szerhij Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője szerint egy nem lakóépületben keletkezett tűz. Az ukrán digitális átalakulás minisztériumának online térképe szerint Kijevben és a Kijevi területen több mint négy órája szól a légiriadó.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő reakcióul hangsúlyozta, hogy az orosz csapatok nem támadnak lakóházakat és szociális infrastruktúrát.

Ez az állítás nincs éppen összhangban az ukrán helyzetjelentéssel, amiben az áll, hogy az orosz hadsereg órák óta drónokkal támad, főként Kijevet célozva.

„A Csernyihivscsina felől érkező Shahedek belépnek a kijevi régió légterébe. A mozgás vektora Kijev. Brovary – figyelem!” – írta egy kijevi Telegram-csatorna.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a légvédelem által megsemmisített drónok darabjai épületekbe, köztük lakóházakba csapódtak, elektromos vezetékeket szaggattak szét, több helyen áramkimaradás van.

A polgármester szerint az ukrán főváros elleni szombat hajnali orosz támadásban ketten megsebesültek.

Borítókép: Lángoló épület a legutóbbi orosz rakétatámadást követően Kijevben 2023. augusztus 30-án (Fotó: MTI/EPA/Vadim Szarahan)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.