A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Robbantássorozat Kijevben, Oroszország tagad

Ukrajna szerint orosz drónok támadják a fővárost.

2023. 11. 25. 7:39
Kijev, 2023. augusztus 30. Lángoló épület a legutóbbi orosz rakétatámadást követõen Kijevben 2023. augusztus 30-án. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, további kettõ megsebesült. MTI/EPA/Vadim Szarahan Fotó: Vadim Szarahan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán Zerkalo Nedeli, Ukrajna egyik legbefolyásosabb elemző hetilapja jelentett Telegram-csatornáján robbantássorozatot Kijevből.

Kijev, ismét hangos robbanások sorozata

– írja a hetilap. Szerhij Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője szerint egy nem lakóépületben keletkezett tűz. Az ukrán digitális átalakulás minisztériumának online térképe szerint Kijevben és a Kijevi területen több mint négy órája szól a légiriadó.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő reakcióul hangsúlyozta, hogy az orosz csapatok nem támadnak lakóházakat és szociális infrastruktúrát.

Ez az állítás nincs éppen összhangban az ukrán helyzetjelentéssel, amiben az áll, hogy az orosz hadsereg órák óta drónokkal támad, főként Kijevet célozva.

„A Csernyihivscsina felől érkező Shahedek belépnek a kijevi régió légterébe. A mozgás vektora Kijev. Brovary – figyelem!” – írta egy kijevi Telegram-csatorna.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a légvédelem által megsemmisített drónok darabjai épületekbe, köztük lakóházakba csapódtak, elektromos vezetékeket szaggattak szét, több helyen áramkimaradás van.

A polgármester szerint az ukrán főváros elleni szombat hajnali orosz támadásban ketten megsebesültek.

Borítókép: Lángoló épület a legutóbbi orosz rakétatámadást követően Kijevben 2023. augusztus 30-án (Fotó: MTI/EPA/Vadim Szarahan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.